IMG_4816-normal.jpg

Löysin kivan näkkäriohjeen Maku -lehdestä 1/2013. Näkkäri on kiva syötävä, koska se säilyy tosi pitkään tiiviissä rasiassa. Se vaan mukavasti rapsakoituu säilytyksessä. Jos uunissa on kiertoilmatoiminto, voi tehdä kaksinkertaisen taikinan ja kaksi pellillistä näkkäriä.

Rouheinen näkkäri

(noin 25 palaa)

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 dl karkeita ruisjauhoja

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl 3-viljan leseseosta

1 dl seesaminsiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

3 dl vettä

1 tl (ruusu)suolaa

Sekoita kaikki ainekset tasaisesti keskenään. Anna taikinan levähtää 1/2 tuntia huoneenlämmössä. Levitä taikina lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi levyksi. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi (murtuu paistamisen jälkeen siisteiksi paloiksi).

Paista 150-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti, tai kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele. Säilytä tiiviissä rasiassa.

IMG_4814-normal.jpg

Rousk rousk..

IMG_5315-normal.jpg