Sain äidiltä kortin, jossa oli herkkumyslin kuva ja resepti. Resepti on Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food. Täytyispä katsastaa muutkin sarjaan kuuluvat reseptikortit, koska ainakin tämä resepti oli minun mieleeni. On kyllä todellakin HERKKUmysliä :)

Herkkumysli

6 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl pecanpähkinöitä

1 dl manteleita (laitoin kuorittuja manteleita)

1 dl kuivattuja manteleita paloiteltuina

1 dl kuivattuja aprikooseja paloiteltuina

3/4 dl auringonkukansiemeniä

3/4 dl kurpitsansiemeniä

1 dl fariinisokeria

1 1/2 dl vaahterasiirappia

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 rkl vanilja-aromia

3/4 dl öljyä (laitoin rypsiöljyä)

1 dl rusinoita

Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pecanpähkinät, mantelit, kuivatut mansikat ja aprikoosit, auringonkukansiemenet sekä kurpitsansiemenet. Sekoita toisessa kulhossa fariinisokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vanilja-aromi ja öljy. Yhdistä sitten kaikki ainekset keskenään.

Kaada sekoitus leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 150-asteisesa uunissa noin 30-40 minuuttia. Lisää lopuksi myslin joukkoon rusinat ja sekoita hyvin.

Säilytä mysli ilmatiiviissä rasiassa.

Minä tykkään syödä mysliä maidon kanssa, mutta tässä kaksi muutakin maittavaa tarjoiluvaihtoehtoa. Ensimmäinen tarjoiluvaihtoehto on kortista.

Mysli hunajan ja mustikoiden kera (yhdelle)

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia

2 rkl mustikoita tuoreena tai pakastettuina (sulatettuina)

1 1/2 dl mysliä

1 1/2 rkl hunajaa (laitoin 1 rkl)

Laita lasin pohjalle ensin jogurtti ja sekoita joukkoon sulaneet mustikat. Lisää päälle mysliä ja lopuksi hieman hunajaa.

Maustamaton jogurtti sopii myslin kanssa oikein hyvin myös sellaisenaan.