Enpä ollut aiemmin tehnyt marmeladia. Nyt silmiini osui marmeladiohje, joka sisälsi kesäkurpitsaa. Halusin tehdä kesäkurpitoista kaikenlaista sellaista, mitä en ole ennen tehnyt. Tein myös mm. kesäkurpitsakakkua. Tämä marmeladi oli minusta oikein kivan makuista. Laitoin sitä juuri toiveesta tyttäreni eväsleivän päälle kerhoon :)

Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 8/11.

Kesäkurpitsa-omenamarmeladi

500 g kesäkurpitsaa

500 g omenaa

1 dl vettä

250 g sitruunaa

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Pese kesäkurpitsat ja kuori ne, jotta hillosta tulee keltaista. Halkaise ne ja poista pehmeä sisus siemenineen. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä ainekset kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat. Raasta niiden kuori hienolla terällä ja purista mehut. Lisää ne kesäkurpitsaseokseen. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos purkkeihin. Jos haluat varmistaa marmeladin sileyden, voi sen siivilöidä ennen purkkeihin kaatamista.

Säilytä marmeladi suljetuissa purkeissa jääkaapissa. Minulla tuli valmista marmeladia 7 dl. Marmeladia voi halutessaan vähän pehmittää lusikalla ennen käyttöä. Levittyy se kyllä muutenkin leivälle oikein mukavasti.

Marmeladia kesäkurpitsa-sämpyläruudulla. Niiden ohje löytyy täältä.