IMG_8123.jpg

Löysin sattumalta tämän ohjeen Ketun keittiössä -blogista täältä. Hän oli löytänyt ohjeen puolestaan Yummy Healthy Easy -blogista täältä. Hyödynsin mausteiden osalta molempia ohjeita valiten itselle parhaan sekoituksen. Lisäsin kuitenkin intiaanisokeria tasaamaan paseeratun tomaatin maun. Ohjeessa tulisi oikeasti käyttää tomaattimurskaa ja muuten olisin itsekin laittanut sitä, mutta kaksi lastamme ei siedä niitä ruoan seassa. Eipä ole muuten pitkään aikaan tullut keitettyä basmatiriisiä. Nykyään kun keittelen vain täysjyväriisiä/spelttihelmiä.

Tämä ruoka oli valloittavan hyvää! Nopea ja helppo valmistaa ja maku oli super :) Vähän mietin, että miten mahtaa upota lapsille, mutta ihan turhaan mietin, koska lapsetkin tykkäsivät kovasti ja lautaset tyhjenivät ihmeellisen nopeasti :) He onneksi tykkäävät vähän mausteisemmastakin ruoasta.

Tuo tomaattimurska on tosiaan kahdelle vanhemmalle lapselle inho juttu, mutta raakana tomaatti uppoaa hyvin tai vaikka juurikin sileänä versiona ruoissa. Poika nyppii ruoista lisäksi porkkanapalat, mutta raakana porkkanoita uppoaa iso määrä. Onhan se koostumus tietenkin ihan erilainen raakana ja keitettynä/paistettuna. Poika on oppinut hyvin kuorimaan itse porkkanansa. Pari kertaa Mio on tullut kuorittu porkkana kädessään keittiöstä, kun sopiva, vaivihkainen hetki on hänelle koittanut (tai no, pojan teki mieli porkkanaa ja äiti nyt sattui olemaan kuopuksen seurana toisessa huoneessa). Hän oli leikannut veitsellä pienet palat päistä pois ja kuorinut millintarkasti kuoret pois. Ollaan kyllä sovittu, että nuo hommat tehdään aina aikuisen läsnäollessa, koska 4 v. lapsi + veitsi + kuorimishöylä voisi olla aika vaarallinenkin yhdistelmä :D Onneksi poika osaa jo kuitenkin varoa eikä haavoja ole ainakaan vielä tullut. Olen hänelle kertonut, että kyllä sitä monesti aikuisillekin sattuu niiden välineiden kanssa haavereita (jotta edes pieni itsesuojeluvaisto heräisi) :). Joka tapauksessa, kivahan se on kun lapset haluavat itse kokeilla asioita ja haluavat usein osallistua ruoanlaittoonkin :)

Sanonpa vielä, että voi kunpa olisi laadukkaampi kamera ja valo olisi suotuisampi, niin omat ruoka-annoskuvani voisivat olla edes vähän lähemmäksi niin hyvännäköisiä kuin noiden kahden blogilaisen annokset :D

Kookos-kikhernecurry

(4-6 hengelle)

2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tlk (noin 600 g) kikherneitä (tölkissä)

500 g paseerattua tomaattia

4 dl kookosmaitoa

1 tl intiaanisokeria

1 1/2 tl currymaustetta

1 tl juustokuminaa

1/2 tl kurkumaa

ripaus cayennepippuria (laitoin noin 1/2 maustemittaa)

1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä

1 tl ruususuolaa

Koristeluun

tuoretta korianteria

Lisäksi

basmatisiiriä

Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon hienoksi pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet. Anna kuullottua. Lisää pannulle kikherneet, paseerattu tomaatti, kookosmaito ja mausteet. Sekoita kaikki hyvin keskenään. Alenna liesi keskilämmölle ja keittele seosta 10-15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes liemi on hieman keittynyt kasaan ja seos vähän paksuuntunut.

Keitä basmatiriisiä tarvittava määrä pakkauksen ohjeen mukaan (itse keitin 4 hengen annoksen ja siitä riitti mainiosti meidän perheelle yhdelle aterialle ja vielä lapsille vähän toiselle aterialle). Annostele riisi lautasille ja kaada päälle kookos-kikhernecurrya.

Valmis kookos-kikhernecurry ♥

IMG_8096.jpg

IMG_8101.jpg