Leivoin nämä patongit noin vuosi sitten. Ohje on Melian Monta hyvää hiutaleista-reseptivihkosesta. Tein näistä patongeista myös subi-tyyppisiä täytettyjä patonkeja. Laitan niistä oman postauksen myöhemmin :)
Lesepatongit
(4-6 kpl)
5 dl vettä
1 1/2 tl (ruusu)suolaa
1 rkl siirappia tai sokeria (laitoin siirappia)
2 dl kauraleseitä
1 dl ruisleseitä
1 ps kuivahiivaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Voiteluun
vettä
Pinnalle
kauraleseitä
Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää sekaan suola, siirappi sekä leseet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhot vähitellen ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kannellisessa rasiassa lämpimässä noin 30 minuuttia.
Jaa taikina neljään tai kuuteen osaan. Kauli taikinapalat noin 1 cm paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Rullaa levyt hieman vinottain ja siirrä ne leivinpaperoiduille uunipelleille. Anna patonkien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Leikkaa pintaan terävällä veitsellä kevyesti viiltoja. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
Paista patongit 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit