Leivoin tämän kahvikakun tähän toukokuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena on tuunattu, raikas kahvikakku. Tällä kertaa osallistuminen tapahtuu omalla nimimerkillä, joten sen saa postata jo nyt. En omista vielä kauhean erikoisia kahvikakkuvuokia, mutta tällä kertaa tuo aika tavallinen vuoka sopi oikein hyvin.

Kehittelin kakun reseptin itse joitakin kahvikakkureseptejä apuna käyttäen. Koska haasteeseen sai laittaa vain kaksi kuvaa leipomuksesta, lisään loput kuvat sitten, kun haaste on päättynyt. -Lisätty myöhemmin: näköjään toiset haasteeseen osallistujat olivat laittaneet jo nyt enemmänkin kuvia haasteleipomuksistaan blogeihinsa, joten päätin minäkin lisätä jo omani.

Hempeä appelsiini-valkosuklaakakku äidille

200 g voita/margariinia

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 ½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

200 g valkosuklaa-lime rahkaa

2 kananmunaa

2 appelsiinin kuoriraaste

½ dl puristettua appelsiinin mehua

margariinia ja vehnäjauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus

noin ½ dl puristettua appelsiinimehua

Täyte

200 g appelsiinituorejuustoa

100 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

1 rkl puristettua appelsiinimehua

Täyte kakun reikäosaan

1 dl Flora Vispiä

100 g appelsiinituorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

100 g säilykepersikkaa (valutettuna)

50 g valkosuklaata

Koristeet

sokerimassaa kukkiin ja sydämiin

pehmeitä kultahelmiä

kultaisia ja valkoisia koristerakeita

keltaista tomuväriä

hieman kimaltavaa tomujauhetta

sokerikuorrutetta (tuubi) koristeiden kiinnittämiseen

Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon appelsiinien kuoriraaste, rahka, munat ja pehmeä margariini. Sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi sekaan appelsiinimehu.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 2 l). Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se sitten alustalle. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se sitten vaakatasossa keskeltä kahtia.

Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Kiehauta appelsiinimehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada se ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita pohjalle kakun kansiosa ja kostuta se puristetulla appelsiinimehulla. Levitä täyte tasaisesti ja laita kakun pohjaosa päälle. Kostuta pohjaosa myös appelsiinimehulla. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu. Valmista täyte kakun keskikoloon. Vatkaa kerma jäykäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja appelsiinituorejuusto. Valuta persikat hyvin ja pilko ne pieneksi. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää persikka- ja valkosuklaapalat seokseen. Lusikoi täyte kakun keskikoloon (sitä jää vähän yli). Ripottele päälle kultaisia ja valkoisia koristerakeita.

Koristele kakku sokerimassakukilla ja –sydämillä, kultaisilla helmillä ja valkosuklaakukkasilla. Kiinnitä ne sokerikuorrutteella. Sirottele kakun pinnalle vähän kimaltavaa tomujauhetta.

Tein sokerimassakoristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Käytin kukkiin apuna kukkamuottia ja muotoilin niistä valkovuokon näköisiä (niistä tuli nyt vain kuusiterälehtisiä). Kiinnitin keskiosiin kultaisia ja valkoisia koristerakeita. Sydämiin käytin sydänmuottia. Sivelin reunoille vähän keltaista tomuväriä. Kuivatin sokerimassakoristeet konvehtimuoteissa. Suklaakukat tein sulattamalla suklaata ja pursottamalla leivinpaperille kukkia. Olin piirtänyt niihin kukkamallit. Koristelin ne ja jähmetin jääkaapissa kaarevalla alustalla.

Tuunausta näkyy sekä kakussa itsessään että koristelussa. Käytin haastetta hyväkseni ja tein tästä äitienpäiväkakun vähän etuajassa, kun oma äitinikin oli sopivasti käymässä :). Samoin etuajassa voinkin toivottaa kaikille äideille hempeän ihanaa äitienpäivää!

Korkattu kakku.

Miten mulla tulee mieleen lumpeenkukka, joka kelluu pikkuisessa lammessa :)

Kimmeltävä valkovuokko.

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteesta

- näyttää mehevältä ja muistuttaa jo enemmän täytekakkua sisällöltään. Runsas, upea koristelu.

- Todella herkullisen kuuloiset ja näköiset täytteet. Kivan erilainen toteutus, mitä normikakuissa yleensä on, eli tuunaus hyvin onnistunut.

- hyvä idea täyttää kolokin

- Hauska idea täyttää kahvikakuille hyvin tyypillinen keskikolo myös täytteellä. Täyte kuulostaa raikkaalta ja ulkonäkö on kivan keväinen. :)