IMG_9689-normal.jpg

Laitan uudestaan jauhelihalasagnen ohjeen tänne. Tässä ohje, joka on muokkautunut meille sopivaksi. Tomaattimurskan sijaan käytän tähänkin ruokaan nykyään paseerattua tomaattia, koska tytär ei tykkää tomaattimurskasta :)

Jauhelihalasagne

Jauhelihakastike

800 g paistijauhelihaa

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 1/2 tl ruususuolaa

2 tl paprikajauhetta

500 g paseerattua tomaattia (tomaattimurskakin käy)

70 g tomaattipyrettä (laitan vain tomaattimurskan kanssa)

2 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 tl kuivattua basilikaa

1 tl välimeren yrtit-yrttisekoitusta

noin 12 lasagnelevyä

Ruskista jauheliha kevyesti pannussa. Lisää silputtu sipuli, suola ja paprikajauhe. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, paseerattu tomaatti (tai tomaattimurska ja tomaattipyre), vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta vielä basilikalla ja yrttiseoksella.

Juustokastike

2 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 l maitoa

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 maustemitta maustepippurisekoitusta

1 1/2 dl juustoraastetta

100 g sulatejuustoa (laitoin nyt voimakasta Koskenlaskijaa)

Laita öljy kuumaan kattilaan. Lisää sekaan jauhot ja sekoita. Lisää maitoa pienissä erissä niin, että sekoitat aina seoksen voimakkaasti tasaiseksi ja sitten lisäät taas maitoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää juustoraaste sekä sulatejuusto ja sekoita, kunnes juustot ovat sulaneet joukkoon.

Pinnalle

2 dl juustoraastetta

Voitele iso, suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohuet kerrokset juustokastiketta ja jauhelihakastiketta. Laita päälle vierekkäin lasagnelevyjä (minulla mahtui kolme). Kaada levyjen päälle jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2-3. Levitä viimeiseksi lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 40-45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Juuri uunista tullut lasagne.

IMG_9664-normal.jpg

IMG_9674-normal.jpg