IMG_7267.jpg

Näin tämän reseptin uusimmassa Pirkka-lehdessä (12/2014) ja ohjetta oli pakko heti kokeilla! Niin herkulliselta se vaikutti. Ruoka maistui juuri niin hyvältä kuin odotinkin! Halusin tehdä bataatti- ja perunasoseet itse (lehden ohjeessa käytettiin valmista bataattisosetta ja perunasoseaineksia). Vaihdoin valkosipulitomaattimurskan paseerattuun tomaattiin + intiaanisokeriin ja timjamin basilikaan (ei ollut timjamia). Juustoraasteen olisi omasta mielestäni voinut jättää hyvin poiskin. Toihan se kivaa rapsakkuutta pintaan, mutta oli aika turha tässä ruoassa. Joskus tätä ruokaa voisi kokeilla kasvisversiona korvaten jauhelihan tummalla soijarouheella.

Bataatti-jauhelihaperunasoselaatikko

(6 annosta)

400 g naudan jauhelihaa

1 iso sipuli

2 porkkanaa

370 g paseerattua tomaattia

1 tl intiaanisokeria

1 tl ruususuolaa

1 tl kuivattua basilikaa

400 g bataattisosetta (400 g kuorittua bataattia + 1/2 tl ruususuolaa)

500 g perunasosetta (500 g kuorittuja perunoita + maitoa + 1 tl ruususuolaa)

2 1/2 dl ruokakermaa, kolme juustoa

75 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmista ensin bataatti- ja perunasoseet. Kuori bataatti ja lohko vähän pienemmiksi paloiksi. Laita noin 400 g bataattilohkoja kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi. Kaada keitinliemi pois jättäen 1-2 dl kattilaan ja soseuta bataatit sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ruususuolalla. Lohko 500 g kuorittuja perunoita kiehuvaan veteen ja keitä ne kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. Survo perunoita lisäten joukkoon maitoa sen verran, että perunasoseesta tulee sopivan notkeaa. Mausta suolalla.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha pannulla ja siirrä kulhoon odottamaan. Kuullota sipulit samalla pannulla jauhelihan rasvassa. Lisää porkkanaraaste ja anna myös sen kuullottua. Lisää joukkoon jauheliha, mausteet, paseerattu tomaatti ja intiaanisokeri.

Punnitse kattilaan 400 g bataattisosetta, 500 g perunasosetta ja kaada joukkoon ruokakerma. Kiehauta seos ja sekoittele sitä hetken aikaa. Kaada jauhelihakastike voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle bataatti-perunasose. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa ylätasolla 10-15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.

Uunista tullut ihanuusruoka :)

IMG_7263.jpg

IMG_7260.jpg

IMG_7265.jpg

IMG_7274.jpg