IMG_7522-normal.jpg

Isäni teki äskettäin pienen reissun Amerikkaan, Arizonaan siskonsa luokse. Isäni toi herkkutuliaisia. Isä osti ne suuresta luomukaupasta, jossa olisin varmaan mennyt sekaisin ilosta :D Piakkoin reissun jälkeen oli vanhempieni luona jälleennäkemisen riemua, kun sinne tuli isän veli, hänen vaimonsa ja poikansa perheineen, meidän perhe ja siskoni perhe. Päätin leipoa sinne tuliaisista amerikkalaisia pikkuleipiä aiheeseen sopien :) Leivoin pikkuleipiä sekä näillä maapähkinävoihipuilla että tummasuklaahipuilla. Tummasuklaiset löytyvät täältä.

En ollut tehnyt aiemmin näitä pikkuleipiä käyttäen maapähkinävoihippuja. Ihan mielettömän hyviä kyllä olivat. Käytin siis taas tätä hyväksihavaitsemaani reseptiä, joka on peräisin Encyclopedic cookbook-keittokirjasta. Laitan sen tähän nyt uudestaan, mutta yksinkertaisena annoksena. Ohjeessa kekseihin laitettiin saksanpähkinöitä, mutta minä laitoin cashewpähkinöitä. Pähkinälaatua voi vaihdella oman maun mukaan.

Peanut Butter Chip Cookies

(noin 50 kpl koosta riippuen)

1 1/8 cups/ 2,6 dl vehnäjauhoja

1/4 tsp./ 1/4 tl ruokasoodaa

1/2 tsp./ 1/2 tl suolaa

1/2 cup/ 120 g margariinia

1/4 cups/ 3/4 dl fariinisokeria

1/2 cup/ 1,2 dl sokeria

1 kananmuna

1 tsp./ 1 tl vaniljasokeria

1/2 cups/ 1,2 dl murskattuja cashewpähkinöitä

113 g maapähkinävoihippuja

Paloittele suklaat pienehköiksi paloiksi. Murskaa cashewpähkinät pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota pehmeä margariini, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää pähkinärouhe sekä maapähkinävoihiput. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Minä käytin jokaiseen palloon 1 rkl taikinaa. Jätä taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl palloja.

Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä, että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei tarvitse tulla väriä.

Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Isän tuomia herkkuja Amerikasta ♥

IMG_7464-normal.jpg

IMG_7523-normal.jpg