Rakas siskontyttö ja kummityttöni täytti neljä vuotta. Hän toivoi jo kauan sitten prinsessa  Tianaa kakkunsa päälle. Kakun täytteet ovat siskoni toivomia ja mietimme niitä vähän yhdessäkin. Kakun värit onneksi onnistuivat juuri niin kuin olin ne suunnitellutkin.

Maalasin Tianan kuvan sokerimassalevylle. Siitä on lisää täällä. Pursotin kakun pääliosan reunoille s-kirjaimia, koska synttärisankarin nimi alkaa sillä kirjaimella :)

Vaniljainen nougat-banaanitäytekakku

Pohja

Kuuden munan sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Kostutus

1 1/2 dl säilykeaprikoosin lientä.

Manteli-nougattäyte

Ohje löytyy täältä.

Vaniljakiisseli

Ohje löytyy täältä.

Lisäksi toiseen täyteväliin

1 1/2 banaania

sitruunamehua

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan, jossa se paistettiin. Laita pohjalle pohjan kokoinen pyöreä leivinpaperipala. Aseta alin kakkupohjalevy vuoan pohjalle. Kostuta se pullasudin avulla. Tee nougattäyte ja levitä se pohjan päälle. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy ja kostuta se. Anna hyytyä jääkaapissa 1/2 tuntia.

Viipaloi banaanit ja levitä ne vieri viereen kakkulevyn päälle. Sivele niiden pintaan puristettua sitruunamehua. Tällöin banaanit säilyvät hyvinä pidempään ja ne saavat samalla raikkautta. Valmista vaniljakiisseli. Kun kiisseli on jäähtynyt sopivaksi, levitä se banaanien päälle. Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy ja kostuta se. Laita päälle tuorekelmua ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kuorrutus ja pursotukset

6 dl Flora Vispiä

noin 1/2 dl tomusokeria

3 rkl vaniljakreemijauhetta

vaaleanvihreää ja keltaista tomu- tai pastaväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se tomusokerilla ja jämäköitä vaniljakreemijauheella. Jaa vaahto kahteen osaan. Värjää toinen osa vaaleanvihreäksi ja toinen osa keltaiseksi. Jos käytät tomuväriä, sekoita siihen pari tippaa vettä, jotta väri levittyy tasaisesti, eikä kermaan jää tomupilkkuja. Vaahtoa voi pitää vähän aikaa jääkaapissa, jotta se jämäköittyy nopeammin.

Levitä vaaleanvihreää kermaa kakun reunoille ja päälle. Tasoita pinta. Laita loput kermat omiin pursotuspusseihinsa. Laita toiseen tähtitylla ja toiseen koripunostylla. Pursota ensin vihreällä kermalla raidat kakun sivureunan. Pursota sitten tähtityllalla kaksi raitaputkea väleihin. Pursota sitten kakun pääliosan reunoille koukerokuviota.

Koristeet

koristeista lisää täällä.

maalattu Tiana-koriste

sokerimassakukkasia

pehmeitä kultakuulia

valkoisia ja kultaisia nonparelleja

Aseta Tiana-koristekuva kakun keskelle. Koristele kukkasilla ja koristerakeilla.

S-kirjaimia.

Reunapursotusta ja alareunan kukkasia.

Pala Tiana-kakkua.

♥ ONNEA VIELÄ IHANALLE KUMMITYTÖLLE ♥