Tein tätä jäätelöä parisen viikkoa sitten. Ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakut leivokset & jäätelöt. Helppo ohje ja ainakin omaan makuhermoon suloisesti osuva maku eli tykkäsin! :)
Mustikkapiirakkajäätelö
(10 annosta)
Muruseos
25 g voita
1/4 dl sokeria
1 dl puolokarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)
Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista muruja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä.
Jäätelö
5 dl vispikermaa
200 g kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. Kääntele kondensoitu maito, vaniljasokeri ja mustikkasose kermavaahdon joukkoon. Kaada jäätelö leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele muruseos jäätelön pinnalle. Pakasta vähintään neljä tuntia.
♥
Jäätelöseos odottamassa murupintaa.
Valmista jäätelöä.
Kommentit