IMG_6375-normal.jpg

Tein nämä kierteet poikamme 1-vuotissynttäreille. Ohje on Pirkka-lehdestä 3/2013. Muuntelin hieman ohjetta sopivammaksi. Tein ohjeessa olleen taikinan sijaan rahkavoitaikinan ja käytin eri kinkkua.

Yrttiset kinkku-juustokierteet

Rahkavoitaikina

250 g margariinia

250 g maitorahkaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita rahka ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulia.

Täyte

1 rs (à 180 g) Italian yrtit-tuorejuustoa (tai jotain muuta yrttistä tuorejuustoa)

200 g kinkkua (laitoin Kivikylän kotipalvaamon savumaukasta maalaispalvikinkkua)

1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna

1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

125 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kauli taikinasta iso, suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pintaan tuorejuusto. Pilko kinkku suikaleeksi tai pieneksi kuutioksi ja ripottele päälle. Levitä kinkkupalojen päälle basilikasilppu ja mustapippuri.

Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele kierteiden pintaan juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

IMG_6380-normal.jpg