IMG_0532-normal.jpg

Tämä ohje on Myllyn Paras -sivustolta täältä. Tein vain pieniä muutoksia. Halusin myös kokeilla valmiiksi murennettua Koskenlaskijaa paistoksen pinnalla. Niinkin olisi sopinut hyvin, että olisi itse pilkkonut Koskenlaskija-sulatejuustoa pieniksi kuutioiksi pinnalle :)

Broileri-pastapaistos

500 g tummaa makaronia

500 g maustamattomia broilerin fileepaloja

2 rkl oliiviöljyä

1 tl ruususuolaa

kreikkalaista kanamaustetta (tai muuta kanamaustetta)

1 iso sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

1 paprika

200 g pakastemaissia

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne lävikössä ja kaada voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko broilerin fileepalat paloiksi, mausta suolalla ja kanamausteella ja paista ne kypsäksi pannulla oliiviöljyssä. Lisää paistamisen loppupuolella joukkoon hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada seos makaronien joukkoon. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää sekaan.

Kuorrutuskastike

3 rkl kookosöljyä (tai muuta öljyä/rasvaa)

1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)

6 dl maitoa (tai maitoa + kermaa)

1 kanaliemikuutio

2 tl currya

1 tl paprikajauhetta

1/2 tl valkopippuria

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kookosöljy ja jauhot ja anna seoksen kiehahtaa levyn ollessa keskilämmöllä. Lisää maito hiljalleen joukkoon samalla sekoittaen ja anna kastikkeen saostua. Lisää loput kastikkeen ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada kastike vuokaan makaroni-broileriseoksen päälle.

Pinnalle

150 g Koskenlaskija murennettu (tai juustoraastetta)

Ripottele paistoksen pinnalle Koskenlaskijamuru. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla25-30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

 

IMG_0525-normal.jpg