IMG_9012-normal.jpg

Tämä aivan ihana ohje löytyi Emäntänä Olga-keittokirjasta. En ole ikinä ennen tehnyt näin yksinkertaista ja nopeaa suklaakakkua! Kakku oli vieläpä suussasulavan hyvää! Kosteaa ja herkullista. Söimme tätä tänään isänpäivän kunniaksi.

En ollut varma, että minkäkokoisessa vuoassa tämä kakku kannattaisi paistaa. Päädyin 24 cm kokoiseen vuokaan. 26 cm kokoinen vuoka kävisi myös. Kakku kohoaa uunissa aika paljon, mutta "lässähtää" juustokakun tavoin hiljalleen uunista ottamisen jälkeen. Nyt kakkuni jäi vielä kivan muhkeaksi etenkin keskeltä. Mutta kakku kävisi hyvin myös hieman ohkaisempanakin.

Päädyin yksinkertaiseen koristeluun. Sain Vispilänkaupan ihanalta Eijalta supersuloisia Miss Etoile-sarjan sokerihelmiä (kiitos ♥) ja halusin käyttää niitä tähän kakkuun. Kakun päälle voisi hyvin myös siivilöidä tomusokeria. Paistoin kakun jo edellisiltana, jotta se ehti rauhassa jäähtyä.

Huom! Esimerkiksi juhlia varten kakkua voi tehdä tupla-annoksen ja paistaa se uunipellillä. Kakun voi kuorruttaa suklaalla ja koristella pähkinöillä. Sitten kakun voi leikata pieniksi suupaloiksi.

Suklaakakku

(8 hengelle)

150 g tummaa suklaata

2 1/2 dl intiaanisokeria

150 g voita

1 rkl puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja (laitoin spelttiä)

4 kananmunaa

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla välillä sekoitellen. Sekoita suklaasulaan kaikki loput ainekset voimakkaasti vatkaten. Kaada taikina voideltuun vuokaan (käytin 24 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa). Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia. Kakun sisuksen pitää olla vielä löysä, kun otat sen pois uunista. Riittää että pinta on kypsä. Kakku jäähtyy sopivaksi jäähtyessään.

Koristelu

muutama pala tummaa suklaata

vaaleanpunaisia, pehmeitä sokerihelmiä

Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin. Leikkaa kulmasta pieni pala pois ja pursota suklaata kakun päälle. Ripottele pinnalle sokerihelmiä.

Jäähtynyt kakku koristelua vailla.

IMG_8981-normal.jpg

Ihastuttavia, pehmeitä sokerihelmiä ♥

Miss%20Etoile-helmet-normal.jpg

IMG_8994-normal.jpg

IMG_8996-normal.jpg

Vähän browniemainen koostumus kakussa :)

IMG_8989-normal.jpg

IMG_9010-normal.jpg