IMG_0542-normal.jpg

Enpä ihan ehtinyt saada näitä tänne Runebergin päiväksi, mutta melkein sentään :) Tämä ohje on Olgan kotona-blogista täältä. Olga otti ohjeen Kotiruoka-kirjasta vaihtaen mm. sokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauhot spelttiin. Olga oli myös kostuttanut tortut vesi-intiaanisokeri-karvasmanteliöljy-seoksella. Minä en nyt kostuttanut omiani, kun ajattelin niiden kelpaavan näin paremmin lapsille. Olivat kyllä tosi meheviä ja kosteita ilman kostutustakin, nami! Minulla tuli torttuja 12 kpl normaalikokoiseen muffinssivuokaan tehtynä. Sisuksen hillosilmän voi jättää halutessaan poiskin :)

Runebergintortut

(noin 12 kpl)

150 g voita

2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

1 dl (noin 50 g) jauhettua mantelia

1 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 1/2 dl korppujauhetta, josta osa piparkakuista (laitoin piparkakkumurskaa vähän yli puolet)

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kermaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina suorareunaisiin pikkuvuokiin tai muffinssivuokiin (käytin silikonista muffinssivuokaa ja pursotin taikinan syvennyksiin kertakäyttöisellä pursotinpussilla). Paina jauhotetulla sormella pieni syvennys jokaisen tortun keskelle ja täytä ne vadelmahillolla tai -marmeladilla (pursotin hilloa minikokoisesta Minigrip-pussista). Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä hetki vuoissaan ja tipauta ne sitten kämmenen kautta tarjoilualustalle. Anna jäähtyä kokonaan.

Koristeluun

1 dl tomusokeria

noin 1/2 rkl vettä (laitoin hieman enemmän)

paistonkestävää vadelmahilloa tai -marmeladia (laitoin vadelmamarmeladia)

Sekoita tomusokeriin vettä ja sekoita paksuhko tahna (lisää vettä tarvittaessa). Lusikoi tahna pieneen pussiin (esim. Minigrip) ja pursota renkaat torttujen päälle. Lusikoi tai pursota vadelmahilloa tai -marmeladia renkaiden keskelle.

Pursotetut taikinat vadelmamarmeladisydämillä.

IMG_0535-normal.jpg

Valmiit tortut koristelua vailla.

IMG_0539-normal.jpg

IMG_0544-normal.jpg

IMG_0545-normal.jpg

Sisältä paljastunut vadelmamarmeladisydän :)

IMG_0550-normal.jpg