Inkan%20raparperipiirakka.jpg

Eräässä Etelä-Suomen Sanomat -lehdessä oli jokin aika sitten resepti nimeltään Inkan raparperipiirakka. Pakkohan se oli leikata Inkan leikevihkoon ja leipoa se :) Oli tosi hyvää ja helppo valmistaakin! Tämä leipomus valmistui siis jo muutama viikko sitten. Se on vaan jäänyt laittamatta tänne :) Vaihdoin tavallisen sokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauhot spelttijauhoihin. Jos haluaa laittaa tavallista kidesokeria, tulee sitä muruseokseen 2-3 dl ja täytteeseen 2 dl.

Raparperit voi myös korvata marjoilla tai omenoilla!

Inkan raparperipiirakka

Muruseos

250 g voita

8 dl puolikarkeita spelttijauhoja

3 1/2 dl intiaanisokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina

2 dl piimää

1 kananmuna

Täyte

10 dl raparperia paloina

200 g kermaviiliä

250 g maitorahkaa

2 1/2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

3 tl vaniljasokeria

Sulata muruseoksen voi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi seokseksi. Siirrä neljäsosa muruseoksesta toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Ripottele raparperipalat pohjataikinan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperipalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.

Uunista tullut piirakka.

IMG_9753.jpg

IMG_9766.jpg

IMG_9789.jpg

IMG_9759.jpg

Vaniljajäätelöä ja raparperipiirakkaa ♥

IMG_9780.jpg