Tässä tyttäreni kolmivuotissynttärikakku. Pidin juhlia edeltävänä yönä pikku keittiötäni auki siihen saakka, että jos asuisin omakotitalossa ja minulla olisi kukko, olisi se jo kiekunut :) Vähän oli silmät ristissä loppumetreillä, mutta kun en malttanut jättää keskenkään. Valmista tuli lopulta, eikä juhlapäivänä ihme kyllä edes väsyttänyt. Oli varmaan niin iloinen ja piristävä päivä!

Olisin halunnut reunoilla olevasta marsipaanista vähän tummemman sinistä, mutta en jaksanut sitä enää muuttaa.

Täällä esittelen tarkemmin marsipaanikuvan- ja koristeet.

Manteli-nougattäytteen ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä. Tein tätä täytettä kaksinkertaisen annoksen, mutta laitan tähän ohjeen yksinkertaisena.

Mangotäytteen löysin Karamelli cakesilta täältä, mutta muutin sitä hieman tuorejuuston osalta. Tätä täytettä riitti yksinkertainen annosmäärä.

Suklaakreemin ohjeen löysin Kinuskikissalta täältä.

Nougat-mangotäytekakku

2 × unelmakääretorttupohja

1 × vaalea kääretorttupohja

Ohjet löytyvät täältä.

Kostutus

yhden mangoviipaletölkin sokeriliemi

Leikkasin neliönmallisen säädettävän reunavuoan avulla kääretorttupohjista sopivankokoiset eli 31cm × 31cm. Täytin kakun kyseiseen vuokaan. Laitoin alimmaiseksi unelmakääretorttupohjan. Kostutin sen mangoliemellä pullasutia käyttäen.

Käytin kakun alustana nurinpäin käännettyä uunipeltiä, jonka olin päällystänyt foliolla.

Manteli-nougattäyte

3 liivatelehteä

2 dl kermaa (käytin hyla vispikermaa)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

1 1/4 dl mantelijauhetta

2 Marabou Dubbel Nougat-patukkaa (54 g/kpl)

1/4 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää sitten mantelijauhe. Paloittele nougat-patukat ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Laita vesitilkka kiehumaan.

Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää vielä sulatettu nougat ja sekoita. Nougat painuu helposti kulhon pohjalle, joten kääntele täyte kerran vielä juuri ennen kuin kaadat täytteen vuokaan.

Levitin manteli-nougattäytteen unelmakääretorttupohjan päälle. Annoin hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Raikas mangotäyte

2 1/2 dl Flora Vispiä

200 g appelsiinituorejuustoa (Viola)

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tlk (425 g) säilykemangoa (säästä liemi kostutukseen)

4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen appelsiinituorejuusto ja sokerit. Valuta säilykemangotölkistä liemi kostutusta varten ja soseuta mangot. Lisää mangosose täytteen sekaan. Kiehauta vesi. Sulata puristetut liivatteet kuumaan veteen ja kaada se ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Asetin manteli-nougattäytteen päälle vaalean kääretorttupohjan ja kostutin sen mangoliemellä. Levitin päälle mangotäytteen. Annoin jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Asetin mangotäytteen päälle unelmakääretorttupohjan ja kostutin sen mangoliemellä.Laitoin kakun takaisin jääkaappiin jähmettymään.

Tässä kakku ennen päällystystä.

Suklaakreemi

250 g tummaa suklaata

100 g margariinia

1/2 prk mascarpone-juustoa (á 250 g)

2 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita sähkövatkaimella margariini ja mascarpone-juusto tasaiseksi massaksi. Lisää sulatettu suklaa ja tomusokeri sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa.

Levitin suklaakreemin kakun päälle ja reunoille. Tasoitin palettiveitsellä.

Värjäsin marsipaania sinisellä pastavärillä. Kaulitsin ja leikkasin ensin sopivat palat kakun reunoille, koska en halunnut marsipaanikuvan alle toista kerrosta marsipaania.

Asetin marsipaanikuvan paikoilleen suklaakreemin päälle. Pursotin kuvan reunoille marsipaaninauhan. Käytin apuna tällaista laitetta, jonka ostin hiljattain Squires Kitchen-verkkokaupasta. Laitteen mukana tuli 16 kpl erilaisia pursotusnappeja. Mitähän kaikkea keksinkään tehdä tuolla laitteella!!

Kiinnitin vielä sokerikuorrutteen avulla marsipaanikoristeet ja maalasin tomuväreillä reunoille vähän laineita ja vihreitä merikasveja. Kakun ympärille kakkualustalle laitoin marsipaanikiviä.