IMG_2273.jpg

Tein tätä pannaria kesällä. Ohje on Pirkka-lehdestä 5/2014. Ei tullut ihan niin nättiä pannaria kuin lehden kuvassa, mutta eipä se makua haitannut :) Vaihdoin juoksevan rasvan kookosöljyyn, vehnäjauhot spelttijauhoihin ja sokerin intiaanisokeriin.

Mustikkapannukakku

1 l maitoa

4 kananmunaa

5 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

1 tl ruususuolaa

1 tl kardemummaa

Pinnalle

200 g mustikoita pakkasesta (tai tuoreena jos on sopiva vuodenaika)

2 rkl intiaanisokeria

Vatkaa maidon joukkoon kaikki taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja intiaanisokeri. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Pannari menossa uuniin.

IMG_2270.jpg

Ja vähän ruokosokerisiirappia päälle :)

IMG_2275.jpg