Tein lumikuusi-kuppikakkuja varten mantelimassan ja loppu massa oli vielä jääkaapissa. Selasin reseptejä ja löysinkin juuri sopivan. Sain käytettyä siihen koko lopun mantelimassan. Resepti oli muutenkin minun mieleeni ja aion tehdä tätä joskus toistekin. Resepti on Pirkka-lehdestä 3/2006.

Täältä löytyy mantelimassan ohje, jos sen haluaa tehdä itse. Kaupasta valmiina ostettukin käy kyllä.

Mantelinen marjapiiras

Pohja

150 g mantelimassaa

100 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sekoita mantelimassa, margariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe monitoimikoneessa. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele ja levitä taikina halkaisijaltaan noin 30 cm olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä taikinaa pohjaosaan paksuhkosti ja levitä sitä reunoille vähän ohuemmalti (minä laitoin reunoille vähän turhan paksun kerroksen taikinaa). Laita piirakkavuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 tlk (250 g) maitorahkaa (laitoin nyt 250 g vaniljajogurttia ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta)

1 dl (noin 50 g) mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

200 g pakastevadelmia

200 g pakastemustikoita

1 sitruunan tai limetin raastettu kuori (en nyt laittanut)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon rahka ja mantelijauhe, joihin on sekoitettu leivinjauhe. (Minä sekoitin vaniljajogurttiin vaniljakreemijauheen ja sekoitin sen sitten muna-sokerivaahtoon). Mausta sitruunan tai limetin raastetulla kuorella. Lisää lopuksi pakastemarjat.

Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja paista pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Kaada täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä noin 35 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaikka vaniljajäätelön kanssa.