Tein tämän kääretortun ensin leivontafoorumin kesäkuun haasteeseen, mutta en ollut tähän täysin tyytyväinen, joten tein sinne toisen kääretortun. Maun puolesta tässä ei ollut mitään vikaa, vaan lähinnä täytteen määrässä. Tein täytettä vähän liikaa ja täyte pursuili kääretortusta yli, eikä rullasta tullut kovin nätti. Kuorrutettakin tein turhan paljon. Laitan tähän ohjeeseen määrät, jotka mitoittuvat paremmin tähän kääretorttuun. Lisäksi vaniljatahnan maku pääsi paremmin esille toisessa kääretortussani, jossa se oli vanilja-valkosuklaatäytteen kanssa. Täältä löytyy se toinen kääretorttuversioni.

Geisha-vaniljakääretorttu

Vaniljatahna, vanilla curd

(voi tehdä vaikka edellisenä päivänä)

Ohje löytyy täältä.

Pohja

Tumma kääretorttupohja, ohje löytyy täältä.

Geisha-vaniljatäyte

100 g Geishasuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl vispikermaa

1-2 rkl tomusokeria (maun mukaan)

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, mausta se tomusokerilla ja kääntele se suklaatuorejuuston sekaan.

Kun kääretorttulevy on jäähtynyt, levitä sen päälle vaniljatahna. Levitä sen päälle geisha-vaniljatäyte. Laita levy vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään niin rullaaminen onnistuu helpommin.

Rullaa kääretorttu napakaksi kääröksi, kääri se leivinpaperiin ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Nosta se sitten tarjoilualustalle. Suojaa alustan reunat leivinpaperiliuskoilla kuorruttamisen ajaksi.

Vaniljatahna ja geishatäyte.

  

Kuorrute

50 g suolatonta voita

100 g maustamatonta, levittyvää tuorejuustoa (Käytin Philadelphiaa)

200 g tomusokeria

1 tl vanilja-aromia

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

vaaleanpunaista pastaväriä

Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja tuorejuusto tasaiseksi ja pehmeäksi massaksi. Siivilöi tomusokeri vähitellen sekaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi. Ota kuorrutteesta pieni osa toiseen kulhoon ja värjää se vaaleanpunaisella pastavärillä. Värjääja mausta toinen osa kaakaojauheella. Levitä kaakaokuorrute kääretortun päälle. Laita vaaleanpunainen kuorrute pursotinpussiin. Paina sydämenmuotoisella piparimuotilla hennosti pintaan sydämet ja pursota niihin kuorrutetta. Pursota sitä myös kääretortun reunoihin.

Koristelu

Geisha-suklaata

vadelmia

Sulata pieni osa suklaata ja pursota siitä kaksi sydäntä. Paina sydämet kääretortun päätyihin. Pilko loppu Geisha-suklaa pieneksi ja ripottele palat kääretortun päälle poluksi sydämien viereen. Aseta suklaapalojen päälle vadelmia.