Tein tämän myös poikani synttäreille. Käytin reseptin pohjana Yhteishyvä-lehden Ruokalehti-liitteessä 5/05 olevaa Valkosuklaajuustokakkua. Muutin hieman joitakin ainesmääriä, jotta sain sopivankokoisen kakun 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Lisäksi halusin raikastaa kakkua, joten tein siihen mangopinnan. Tykkäsin kakusta, koska se ei ollut ollenkaan liian makea, vaan se oli sitä juuri sopivasti ja mango sopi siihen hyvin. Dominokeksipohja sopii mielestäni myös tosi hyvin tähän kakkuun :)

Huom! Jos kakun haluaa tehdä 24-senttiseen vuokaan, riittää pohjaan 175 g Dominokeksejä + 50 g margariinia ja täytteeseen 2 dl kermaa ja 200 g tuorejuustoa. Mangopintaan laittaisin saman verran mangososetta (2 dl), mutta lientä vain 1/2 dl.

Valkosuklaajuustokakku mangopinnalla

Pohja
250 g Domino-keksejä (täytteineen)
65 g margariinia

Murenna keksit tasaiseksi jauheeksi esim. kaulimalla ne Minigrip-pussin läpi (minä erottelin ensin keksiosat ja täytteet, murskasin keksit ja sekoitin keksimuruun täyteosat). Sulata margariini ja sekoita se keksimurun joukkoon. Leikkaa leivinpaperista 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Painele seosta vain sen verran kuin on tarve.

Täyte
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl kermaa (laitoin vispikermaa)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja haaleaksi jäähtynyt suklaasula. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteet ja sekoita ne veteen. Kaada liuos ohuena nauhana ja samalla vatkaten täytteen sekaan. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Mangopinta
2 dl mangososetta
1 dl mangotölkin lientä
3 liivatelehteä
1 rkl mangotölkin lientä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele tölkissä olevat mangot liemestään ja soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella (tölkissä oli yht. 425 g josta mangoa 230 g ja tuosta mangomäärästä tuli sosetta tasan 2 dl). Lisää soseen sekaan 1 dl lientä. Kiehauta 1 rkl mangolientä, purista liivatteet ja sekoita ne veteen. Kaada seos ohuena nauhana mangososeeseen samalla sekoittaen. Kaada seos jähmettyneen valkosuklaakakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa kaksi tuntia tai vaikka yön yli.

Koristelu
muutama pala valkosuklaata

Rouhi valkosuklaa ja ripottele murut lusikan avulla kakun päälle reunoille.