Tyttäreni on jo muutaman päivän ajan kysynyt, että koska teen pinaattikeittoa. Tänään meillä sitten oli pinaattikeittopäivä. Poikani taisi saada sitä ensimmäistä kertaa. Lautanen tyhjeni pikavauhtia, että tais maistua hänellekin :) Meillä pinaattikeitosta tykkää koko perhe.
Pinaattikeitto
40 g margariinia / 3 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia tai tuoretta pinaattia
1 dl vettä jos käytät tuoretta pinaattia
1 litra maitoa(laitoin rasvatonta)
1/2-3/4 tl (ruusu)suolaa
Lisäksi
kananmunia, joita on keitetty 10 minuuttia (tai niin kauan kuin kukin haluaa)
Jos laitat keittoon tuoretta pinaattia, keitä ne 1 dl:ssa vettä ja sitten valuta ja hienonna ne.
Kuumenna margariini/rypsiöljy kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito 4-5 erässä. Sekoita seos aina tasaiseksi ennen seuraavaa maitolisäystä. Kun kaikki maito on lisätty, sekoita joukkoon pakastepinaatti/tuorepinaattisilppu. Keitä keskilämmöllä samalla sekoitellen 10 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet. Mausta suolalla.
Vinkki! Keiton voi tehdä kevyempänä ilman rasvaa. Tee se näin (muuten samat ainekset, mutta jätä rasva pois): kiehauta 8 dl maitoa. Sekoita jauhot 2 dl:aan maitoa ja sekoita joukkoon. Lisää pinaatti ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla.
Meidän perheen tytöt söivät kananmunat ruisleivän päällä ja pojat taas keiton seassa.
Kommentit