IMG_5012-normal.jpg

Sain kunnian tehdä siskoni työkaverin pojalle 6-vuotissynttärikakun. Kiitos siitä! Poika toivoi tämäntapaista kakkua Marsipaanipossun blogista. Tein vain Batmanin, koska hahmojen väkertely kaipaa itselläni vielä harjoittelua. Naamion olisi varmasti voinut tehdä vähän helpomminkin, kun nyt tein :) Lisäksi tein muutamia pieniä lepakoita lentelemään. Tätä kakkua oli tosi hauska tehdä. Sai  kokeilla taas jotain uutta.

Suklaa-boysenmarjatäytekakku

5 munan tumma sokerikakkupohja, ohje löytyy täältä.

Kostutus

reilu 1 dl maitokaakaota (1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)

2 rkl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarjatäyte

4 liivatelehteä

2 1/2 dl vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (esim. Flora Vispi)

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

200 g boysenmarjahilloa

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Suklaakreemi

Ohje löytyy täältä.

Siirrä kakku tarjoilualustalle ja tasoita kakun reuna. Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerrps suklaakreemiä ja tasoita pinta. Jätä kakku huoneenlämpöön odottamaan kuorruttamista, ettei kreemi jähmety (silloin marsipaanilevy ei tarttuisi siihen kunnolla).

Kuorrutus

750 g valkoista marsipaania (kakkuun jää noin 400 g)

mustaa pastaväriä

tomusokeria

Värjää marsipaani mustalla pastavärillä harmaaksi. Siivilöi alustalle ohut kerros tomusokeria ja kaulitse marsipaani 2-2 1/2 mm paksuiseksi ja niin isoksi ympyräksi, että se ulottuu pari senttiä kakun reunojen ylitse. Nosta levy kakun päälle, tasoita kämmenselällä reunat ja leikkaa veitsellä ylimääräinen kaistale pois. Kuorrutus voi jäädä noin 1 cm reunan yli ja sen reunakohdan voi koristella/painella marsipaanityökalulla (itse käytin simpukkakuvioista). Laita kakku jääkaappiin kerrostalojen teon ajaksi.

Koristelu

valkoista marsipaania

valkoista sokerimassaa

keltaista ja mustaa pastaväriä

musta elintarviketussi

hopeaa tomujauhetta

tomusokeria

sokerikuorrutetta

Värjää marsipaani mustaksi tai tummanharmaaksi ja kaulitse se tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kerrostaloja kakun reunoille. Itse tein kerrostaloille ja Batman-logolle etukäteen mallit kartongista ja niiden avulla oli helppo leikata sopivat palat. Värjää pieni määrä marsipaania keltaisella pastavärillä, kaulitse se levyksi ja leikkaa pieniä ikkunoita kerrostaloihin (käytin apuna pientä neliönmallista muottia). Kiinnitä ikkunat kerrostaloihin sokerikuorrutteella (käytin valmista tuubikuorrutetta) ja kiinnitä sitten kerrostalot kakun reunoille sipaisemalla reunoihin sokerikuorrutetta.

Muut koristeet voi tehdä jo vaikka viikkoakin etukäteen. Legoukkoon laitoin pari coctailtikkua tueksi ja jätin jaloista tikut tulemaan ulos, jotta Batman pysyisi paremmin kakun päällä. Legopalikoiden nupit saa painettua vaikka pyöreänmallisen tyllan kärjellä. Kiinnitin koristeet sokerikuorrutteella.Batman-logoon sivelin reunoille vähän hopeaa tomujauhetta.

IMG_5019-normal.jpg

Legopalikoita. Nupit sai tehtyä helposti niin, että painoi niitä kaulitusta massasta pyöreäkärkisen tyllan kärjellä. Vähän tuli turhan korkeat nupit.

IMG_4996-normal.jpg

Lepakot ovat vallanneet kaupungin.

IMG_4998-normal.jpg

IMG_5007-normal.jpg

IMG_5008-normal.jpg

IMG_5017-normal.jpg

IMG_5016-normal.jpg

Lego Batman, jolta puuttuvat vatsalihakset ja jonka naamari on vähän ryppyinen kun tekijänsä on niin hidas (olisi pitänyt tehdä marsipaanista, niin ei olisi kuivunut niin nopeasti).

IMG_5004-normal.jpg

IMG_5002-normal.jpg

Valmiina kuljetettavaksi. Batman sai matkustaa yksityisessä laatikossaan :)

IMG_5020-normal.jpg

IMG_4986-normal.jpg

Onnea 6-vuotiaalle!!