Tulipa pitkästä aikaa leivottua jotakin! Äitini oli tehnyt näitä äitienpäivänä ja ihastuin ikihyviksi näiden mehevään ja täyteläiseen makuun. Nämä muistuttavat paljon mokkapaloja. Päätin tehdä näitä erääseen kivaan vuosittaiseen tapaamiseen, jossa on mukana joukko äitejä ja lapsia. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä 2.11.

Minä täällä edelleen mahaani kasvattelen :) Arkipuuhien lisäksi en ole tosiaan paljon viime aikoina jaksanut leipoa. Ja aika supistusherkkänäkin edelleen ollaan. Mutta olipahan virkistävää päästä taas leipomaan ♥

Tein nyt taikinan pellille ja 1,5-kertaisena. Laitan tähän ohjeen niin kuin se on lehdessä.

Suklaapalat

150 g margariinia

3 dl ruokokidesokeria (tavallinenkin sokeri toki käy)

3 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

50 g margariinia

4 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

noin 2 rkl vettä

Pinnalle

tomusokeria tai strösseleitä/nonparelleja

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoituun noin 25 × 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sulata margariini ja sekoita joukkoon loput ainekset. Kaada kuorrute heti hieman jäähtyneen levyn päälle ja levitä se tasaiseksi. Ripottele pinnalle strösseleitä/nonparelleja tai siivilöi tomusokeria.