Postailenpa tässä supistelujen lomassa :D Kun meillä tehdään pizzaa, on se yleensä tällainen muhkea peltipizza. Täytteitä tietenkin välillä vaihdellaan. Joskus laitetaan tonnikalaa, fetaa ja mieheni osuuteen myös oliiveja (joista en itse tykkää).

Pizzapohjan ohje on lapsuudestani tutusta Leivomme Anni-Helenan kanssa-vihkosesta. Siinä ohjeessa tästä taikinamäärästä tehdään 8 kpl pikkupizzoja.

Peltipizza

Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa (tai 1/2 ps kuivahiivaa)
1 tl (ruusu)suolaa
1/2 dl öljyä (laitoin rypsiöljyä)
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (kuivahiivaa käytettäessä lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen osaan jauhoja). Sekoita joukkoon suola, öljy sekä vehnäjauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota ainakin 1/2 h, kunnes se on kaksinkertaistunut. Kaulitse taikina pellin kokoiselle leivinpaperille jauhotetulla kaulimella tai painele taikina käsin leivinpaperoidulle pellille.

Täyte
70 g tomaattipyreetä
1 iso sipuli
400 g paistijauhelihaa
3/4 tl (ruusu)suolaa
kreikkalaista jauhelihamaustetta muutama kierros
200 g kinkkua (laitoin Kivikylän savumaukasta maalaispalvikinkkua)
1/2-2 pientä prk ananaspaloja (ilman lientä tietenkin)
5-6 tomaattia
juustoraastetta
pizzamaustetta

Levitä tomaattipyree pohjataikinan päälle. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha ja lisää kypsennyksen puolivälissä sipulisilppu. Mausta suolalla ja jauhelihamausteella. Levitä jauheliha tomaattipyreen päälle. Kuutioi kinkku pieneksi ja ripottele jauhelihan päälle. Lisää päälle ananaspalat. Viipaloi tomaatit ja asettele pizzan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pizzamaustetta.
Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä ja pinta on saanut hieman väriä.

Tässä vielä lapsosia keväisissä tunnelmissa.

Havumajassa.

Hiekkalaatikkoleikkejä.

Tärkeä puhelu leikkimökistä :)