Olen saanut äidiltäni tällaisen torttupohjavuoan ja nyt sitten kokeilin sitä. Hyvin toimi :) Tein taikinan nyt sokerikakkutyylillä. Jos haluaa tumman torttupohjan, voi osan vehnäjeuhoista korvata tummalla kaakaojauheella. Torttupohjan voi täyttää jäätelöllä, kermavaahdolla, rahkalla, moussella ja sen voi koristella marjoilla tai hedelmillä.
Torttupohja
2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
60 g sokeria (noin vajaa 3/4 dl)
60 g vehnäjauhoja (noin 1 dl)
Vuokaan
rasvaa ja jauhoja/korppujauhoja
Voitele ja jauhota/korppujauhota noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan torttupohjavuoka.
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. kunnes pinta saa hieman väriä ja taikina alkaa irrota reunoista. Anna pohjan jäähtyä hetki. Varmista veitsellä tarvittaessa, että torttulevy irtoaa vuoasta ja kumoa se alustalle.
Uunista tullut pohja.
Kommentit