Nämä olivat jääneet postaamatta. Sattumalta löysin kuvat arkistosta. Tein nämä jo viime vuonna kesällä kuopuksen synttäreille. Ohje on Maku -lehdestä 2/2013.
Wilhelmiinat
(noin 40 kpl)
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinaan ja pyöräytä taikina murumaiseksi.
Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle uunipellille noin 10 cm:n välein. Paista tankoja 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Anna jäähtyä pellillä.
Kommentit