IMG_7192.jpg

Sain ilon ja kunnian leipoa täytekakut enoni 60-vuotisjuhliin. Vieraita oli noin 72 ja kakut riittivät onneksi oikein hyvin. Tein isomman, pellin kokoisen kakun ja pyöreän, seitsemän kananmunan kakun. Pyöreä kakku meni lähes kokonaan (ihan pieni pala jäi) ja isommasta kakusta jäi jäljelle pienehkö pala. Onnistuin siis arvioimaan kakkujen riittävyyden melko hyvin, jes! :)

Juhlat vietettiin Knehtilän luomutilalla Hyvinkäällä. Paikka oli aivan ihana! Juhlapaikka oli rakennettu vanhaan, isoon navettaan. Siellä pidetään myös kahvilaa ja myytäväksi on tarjolla upeita käsitöitä, taidetta ja luomuhenkisiä tuotteita. Knehtilän tilaan voi tutustua lisää heidän kotisivuillaan täällä. Hauskaa oli, että kakkuni sopivat hyvin tilan luomuteemaan, koska heillä oli myytävänä/käyttävät leivonnaisissaan Masajon intiaanisokeria ja sitä oli myös kakkupohjissani :)

Tein kakut ajatellen mummulaa, jossa enoni on aina asunut. Mummula on maalaismaisemissa navettoineen, isoine peltoineen ja puuliitereineen. Muistelin lapsuuteni kesiä mummulassa, kun keksimme kaikenlaista kivaa puuhaa mummulan isolla pihalla. Halusin tehdä kakun pintaan pääosin peltoa ja lisäksi vähän polkua ja niittymaisemaa. Koristeet liittyvät kaikki jotenkin mummulaan ja enooni. Kissoja on ollut mummulassa aina. Nyt siellä asustaa yksi kissa enon seurana. Kärry liittyy vahvasti lapsuuden muistoihin. Ajelutimme serkusten kanssa siinä toisiamme pitkin mummulan pihamaata. Traktoreita enollani on ollut monen monta vuosien varrella :)

Enoni liittyy lapsuuden muistoihin vahvasti, koska hän oli mielellään mukana leikeissä jos vaan töiltään ehti. Hänellä on sellainen kullanarvoinen taika, että lapset tykkäävät hänestä varauksetta! Hänellä on aikaa kuunnella ja olla läsnä. Korttiinkin laitoimme siskoni perheen kanssa kuvan, jossa minä, siskoni ja veljeni olemme enoni kimpussa niin onnesta sekaisina ♥ Meidänkin lapset tykkäävät enostani hirmuisesti. Pojat kokivat nyt syksyllä tähtihetken, kun pääsivät vuorotellen enon traktorin kyytiin perunannostotalkoiden ohessa. Kun olimme lähdössä enon synttärijuhlista pois ja kävimme kiittämässä häntä, sanoi Mio hänelle :"Mä rakattan hua maailman paljon!"

Täällä tarkemmin tietoa kakun koristeista. Täältä löytyy toinen juhliin tekemäni kakku.

Maalaishenkinen täytekakku

Pohja

♥ Tee pohjia 3 kpl ♥

4 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 dl ohratärkkelystä

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Siivilöi intiaanisokeria tarvittava määrä. Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi (tässä menee vähän kauemmin kuin tavallista kidesokeria + kananmunia vaahdotettaessa). Sekoita keskenään ohrakas, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi.

Kostutus

3 dl maitoa (laktoositon)

2 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Suklaatäyte

1 dl boysenmarjahilloa

200 g tummaa suklaata

4 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)

3/4 dl kaakaotomusokeria

200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla. Vatkaa hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto (ei ihan jääkaappikylmänä, jotta suklaa ei kovetu liian nopeasti). Lisää sulatettu suklaa.

Aseta yksi kakkulevy tarjoilualustalle. Jos omistat säädettävän, suorakaiteen muotoisen reunavuoan, aseta se kakun ympärille. Laita sen ja kakkulevyn väliin reunakalvoa tai vaikka pehmeätä muovitaskua sopivaksi suikaloituna, jotta täytevälit tulevat tasaisiksi. Kostuta pohja intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahilloa ja sen päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin mansikkatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarja-vadelmatäyte

1 dl boysenmarjahilloa

3 1/2 dl vispikermaa (laktoositon)

200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

300 g boysenmarjahilloa

6 liivatelehteä

1 1/2 rkl vettä

150 g kotimaisia pakastevadelmia

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa loppuvaiheessa hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto (tuorejuustoa voi myös painella kerman joukkoon nuolijalla). Sekoita joukkoon boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa löysältä, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy suklaatäytteen päälle ja kostuta se. Sivele pintaan boysenmarjahillo. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Tummasuklaakuorrutus

200 g tummaa suklaata

5 dl vispikermaa (laktoositon)

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl kaakaotomusokeria

200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja kaakaotomusokerilla. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Levitä vaahto kakun päälle ja tasoita pinta. Vedä haarukalla peltomaista kuviota reunoille ja päälle. Tee joko pienen palettiveitsen kärjellä tai jollain tylpällä keittiövälineellä uomat polkua/tietä varten. Laita loppu kuorrutus pursotinpussiin, jossa on iso koripunostylla. Pursota kakun päälireunoille kehykseksi lautoja aidaksi.

Keksimurupolut

muutama helposti murentuva, vaalea keksi

Murenna perunanuijalla tai kaulimella pussin päältä muutama vaalea keksi. Keksimurua voi laittaa vaikka napakkaan pussiin (esim. Minigrip), leikata kulmasta palan pois ja kaataa siitä murua uomiin, jotka on tarkoitettu polkua/tietä varten. Levitin muruja tasaisemmin poluille coctailtikun avulla.

Vanilja-tuorejuustokuorrutus (nurmikkoon)

85 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)

225 g tomusokeria

65 g vähäsuolaista, laktoositonta voita (huoneenlämpöisenä)

1/2 tl vanilja-aromia

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella usean minuutin ajan, kunnes seos on tasaista, vaaleaa ja kermaista. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on ruohotylla. Pursota nurmikkoa/niittyä kakun päälle paljaille alueille. Tästä kuorrutemäärästä riitti hyvin myös toiseen samantyyliseen kakkuun.

Koristeet

suklaiset numerot (60)

kärry

kissa

traktori

kukat + terälehtiä

Ohjeet löytyvät täältä!

Aseta koristeet omille paikoilleen.

IMG_7191.jpg

IMG_7166.jpg

Onkohan traktori menossa reunan yli seuraavalle pellolle :D

IMG_7168.jpg

Kissa aatoksissa :)

IMG_7175.jpg

Traktori manossa hommiin :)

IMG_7181.jpg

Tummasta suklaasta pursotetut numerot.

IMG_7178.jpg

Kukkaniittyä.

IMG_7185.jpg

Kodikasta maalaismaisemaa.

IMG_7190.jpg

♥ ONNEA ENO KULTAINEN! ♥