Tein ensimmäistä kertaa kakun täytteeksi pätkismoussea. En halunnut mintun maun olevan liian voimakas ja pehmensin makua tummalla kaakaojauheella. Tämä määrä täytettä riittää joko yhden 24 cm Ø olevan kakun kahteen väliin. Minä laitoin täytteen yhden 26 cm Ø kakun ja yhden 18 cm Ø olevan kakun väliin.
Liivatetta ei tarvitse, jos täyte tulee "kermakakun" väliin. Jos kakku päällystetään jollain massalla (marsipaani tms), tai täyte tulee hyydykekakkuun, kannattaa laittaa liivatteet sekaan.
Pätkismousse
3 dl vispikermaa
200 g Pätkis Mini Bites
(tilkka kermaa)
250 g Mascarponejuustoa
2 rkl kaakaotomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata pätkispalat vesihauteessa tai mikrossa puoliteholla tahnamaiseksi. Sekaan voi lorauttaa tilkan kermaa, jotta seos notkistuu ja on tasaisempaa. Yhdistä pätkistahna, mascarponejuusto, kaakaotomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele vaahto joukkoon. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Levitä täyte kakkupohjan päälle.
Kakkupohjalle levitetty täyte.
Kommentit