IMG_2755-normal.jpg

Osallistuin tällä Essi-kissakakulla Leivontafoorumin toukokuun leivontahaasteeseen. Aiheena oli Suuri täytekakkuhaaste. Täällä näkyvät Kotileipurit-ryhmän haastekakut ja täällä Ammattilaisten haastekakut. Kunkin kakun perään on laitettu pisteet sekä arvioinnit. Täältä löytyy blogini postaus kakusta.

Tänään julkaistiin kakkujen pisteet ja Essi-kissa ylsi onnelliseksi voittajaksi! Kakku voitti myös yleisöäänestyksen (31 % äänistä), joka näkyy täällä. Olen ihan tajuttoman onnellinen ja iki-iki-IKI-iloinen! :) Kiitos paljon kakkuani äänestäneille ♥ Haasteessa oli mukana huikean hienoja kakkuluomuksia! Sai taas monta hyvää reseptiä korvan taakse :)

Varsinaisen pisteytyksen ja arvioinnin suoritti siis tällä kertaa ammattilaisista koottu raati. Oli huippua saada arvostelua alan ammattilaisilta, jotka kiireistään huolimatta istuivat alas ja paneutuivat jopa ihan juurta jaksaen kakkujen arviointiin. Heidän kommenteistaan sai paljon hyviä vinkkejä ja niksejä. He osasivat miettiä sekä positiivista palautetta että rakentavaa palautetta parannettaviin osioihin. Ihan mahtavaa! Lisäksi Raisio ja Valio halusivat antaa omat pisteensä ja arviointinsa :) SUURKIITOS koko raadille! Laitan tähän saamani pisteet ja sanalliset arvioinnit.

♥ ♥ ♥

Yhteispisteet: 26,23 /30

- resepti ja maku: 12,18 /15

- ulkonäkö: 9,64 /10

- kokonaisuus: 4,41 /5

- Teresa Välimäki, tv-kokki, ruokatoimittaja Helsinki Food Company :

Nyt on kyllä todella nähty vaivaa! Aivan suloinen ja ihastuttava kakku! Intiaanisokerista plussaa!

- Sanna Kouvo, ammattileipuri, Hyvinkää:

Aivan ihana ja suloinen kissakakku. Täytteet myös heleän tyttömäiset. Hienoa että olit tehnyt hillonkin itse. Kyllä maistuisi!

- Heini Tapanainen, tuntiopettaja opetusalanaan leipuri-kondiittori, Lappeenranta:

Aivan ihan kissa. Täytteet sopivat hyvin yhteen sekä lapselle suunnattuun kakkuun. Kakku kaikkinensa on melko työläs valmistaa.

- RAISIO, reseptikehittelijä:

Selkeä ohje, vaikka tekovaiheita on paljon. Intiaanisokeri antaa hyvää erilaista makua hilloon ja kakkupohjaan. Tämä kakku on tehty erityisellä rakkaudella. Piparminttuaromi hyvä raikastava maku kuorrutteessa.

 
- VALIO, viestintä:

Hienosti kummitytön lemmikkiä kunnioittava kakku. Suuritöinen, ei ihan kotikokin perustäytekakku.
- resepti ja maku: Kivoja raaka-aineita, täyte vaikuttaa hyvältä. Resepti huikean pitkä. Moniko jaksaa tarttua, tulee olla erittäin kärsivällinen varsinkin koristelun kanssa
- ulkonäkö: Erittäin viehättävä, toki voi joillekin kissaansa rakastaville olla kova paikka, syödä kissaa
- kokonaisuus/toteutus: Huikea taidonnäyte, jossa ei ole tunteja laskettu. Kotileipurille voi olla kynnyskysymys, sen verran pitkäpinnainen tulee olla.


- Sirpa Talka, CakeAway.fi-sivuston ylläpitäjä, tuoteasiantuntija yrityksessä Apetit:

Oletpa jaksanut tehdä hienon turkin, näyttää lutuisaksi halatulta, toden totta.

- Pia Penttilä, leipuri-kondiittori, yrittäjä Kakkuhelmi Oy:

- resepti ja maku: Intiaanisokerista plussat ja itse tehdystä mansikkahillosta toiset! Kuulostaa hyvältä kokonaisuudelta!
- ulkonäkö: Täysi 10 suorituksesta! Käsityötä taidoikkaimmillaan ja siihen kotileipurit meitä nykyisin Suomessa johdattaa, yrityksiä enemmän, hienoa!!
- kokonaisuus: Ei ehkä maistamaan houkutteleva kokonaisuus, koska eihän tuollaista henno suihinsa laittaa ;) Muutoin upeaa työtä!


- Ulla Liukkonen, keittiömestari, Lappeenranta:

suuritöinen, nähty vaivaa, oma hillo + hieno koristelu plussaa.

- Emeliina Papinniemi, leipuri-kondiittoriopiskelija; taitaja 2014 -finalisti, Lappeenranta:

Todella hienon näköinen! Toisaalta ehkä vähän liian työläs, mutta ei se haittaa. Toimivat maut.

- Tanja, leipuri-kondiittori, Lf:

No nytpä tuli sellainen kissa että voi että! Hermoja on tämän kakun tekijällä vaikka muille jakaa :D pursotukset tai spritsaukset, kumpiin nuo karvat nyt lukeutuu, ovat erittäin huolella tehdyt! Mansikkahillo
itse tehty ja pohjassa intiaanisokeria ja spelttijauhoja, tätä haluaisin ehdottomasti maistaa! Piparminttukreemin sokerimäärä kuulostaa todella isolta.

♥ ♥ ♥