Tämä ruoka on helppo valmistaa. Kypsentämiseen tarvitaan vain uunia. Tätä on tullut tehtyä aika monet kerrat. Muuttelen vain kuorrutetta riippuen siitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Joskus laitan rintafileiden sijasta broilerin filesuikaleita. Teen kuorrutetta sen verran, että sitä riittää kaikkien suikaleitten päälle.

Löysin ohjeen Marien blogista täältä. Laitan useimmiten maustamattomia broilerin rintafileitä ja maustan ne itse. Nyt niitä ei kaupassa ollut, joten laitoin hunajamarinoituja rintafileitä.

Kuorrutettua broilerin rintafilettä kasvis-riisipedillä

3 dl riisiä (nyt laitoin jasminriisiä, usein laitan täysjyväriisiä)

7 dl kiehuvaa vettä + 1-2 dl paiston aikana lisättävää vettä

1 kanaliemikuutio

pakastekasviksia oman mielen mukaan

3 broilerin rintafilettä haluamassasi marinadissa/maustamattomia itse maustettuna

Kuorrute

1 paahtoleipäviipale (jätän joskus pois)

1 valkosipulinkynsi

3 cm:n pätkä sinappia

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl ruohosipulituorejuustoa

1/2 dl juustoraastetta

1/2 dl ruokakermaa, 3 juuston tai maustamatonta

valkopippuria

currya

(ruusu)suolaa

Levitä riisinjyvät voidellun uunivuoan pohjalle. Murenna päälle kanaliemikuutio. Laita sitten päälle pakastekasviksia niin, että riisit peittyvät. Kaada kuuma vesi kasviksien ja riisin päälle. Laita päälle vielä broilerin rintafileet. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kun vuoka on uunissa, tee kuorrute. Hienonna valkosipuli. Murenna rapea paahtoleipä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota vuoka noin 25:n minuutin jälkeen uunista ja levitä kuorrute broilerinfileiden päälle. Kaada kiehuvaa vettä riisin ja kasvisten päälle (minä kaadan vettä noin 2 dl).

Laita vuoka takaisin uuniin ja anna ruoan paistua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes broilerin/kuorrutteen pinta on kauniin ruskea.

Huom! Joskus laitan riisin päälle vain maissia. Tässä versiossa en laittanut broilerifileiden päälle kuorrutusta, vaan kaadoin niiden sekä riisin ja maissien päälle 2,5 dl Kippari-ruokakermaa (kolmen juuston ruokakerma sopii hyvin myös). Sopi todella hyvin noinkin! Tämän ruoan lisukkeeksi sopii mm. makea chilikastike.