Ei tarvinnut yhtään miettiä, että minkälaisen kakun tekisin poikani 2-vuotissynttäreille! Totta kai kitarakakku! Mio on jo jonkun aikaa ollut todella kiinnostunut kitarasta ja harjoitellut kovasti soittamista kammalla, lakaisuharjalla ja monella muulla :) Nyt Mio sai lahjaksi oikean ukulelen. Siitä ja synttäripojasta on enemmän täällä.

Päätin tehdä kakun samalla tyylillä ja samoilla täytteillä kuin Mion viimevuotisen Nallekarhukakun. Menihän tuossa kuorrutteen pursottamisessa tovi, kun tein tällä kertaa koko pinnan täyteen tosi pienellä tähtityllalla. Toisaalta kun vauhtiin pääsi, niin helposti se sitten sujui :) Kitaran kaula jäi nyt tyngäksi, koska muuten se ei olisi mahtunut jääkaappiin. Pienempääkään en halunnut tehdä, jotta kakusta riittäisi varmasti kaikille. Kakusta tuli uunipellin pohjan kokoinen.

Tein suklaakreemin kakkua varten 1,5-kertaisena. Siksi mitat ovat vähän hassuja. Täältä löytyy kuva suklaakreemistä.
 
Kitarakakku

Pohja

2 × vaalea kääretorttupohja ja 1 × unelmakääretorttupohja (tumma), ohjeet löytyvät täältä.

Valmista kääretorttupohjat ja anna niiden jäähtyä. Piirrä leivinpaperille haluamasi näköisen kitaran ääriviivat ja leikkaa se viivoja pitkin irti. Aseta kitaramalli vuorotellen jokaisen pohjalevyn päälle ja leikkaa niistä veitsellä kaavan reunoja myöten palat. Leikkaa suorakaiteenmuotoinen, pieni pala tallaa varten. Ylimääräiset reunapalat voi vaikka pakastaa ja käyttää ne myöhemmin esim. leivosten pohjiksi.
 

Kostutus

1/2 dl maitoa + 1/2 tl vaniljasokeria keskenään sekoitettuna

Alemman kerroksen täytteet

vaniljakiisseli, ohje löytyy täältä

noin 2 1/2 banaania

1 rkl sitruunamehua + ripaus sokeria

Aseta alimmainen eli toinen vaaleista kääretorttulevyistä tarjoilualustalle. Laita tarvittaessa reunoille leivinpaperisuikaleet suojaamaan alustaa. Kostuta levy kevyesti vaniljamaidolla pullasudin avulla.

Levitä pohjan päälle valmistamasi vaniljakiisseli. Viipaloi banaanit suht ohuesti ja sivele niiden päälle hieman makeutettua sitruunamehua (näin banaanit pysyvät kauemmin raikkaina ja vaaleina). Asettele viipaleet vaniljakiisselin päälle vähän lomittain.

Ylemmän kerroksen täytteet

1/2 prk vadelmamarmeladia

2 dl vispikermaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

2 1/2 dl mansikkasosetta (sulatin pakkasesta sokeroitua sosetta)

1 rkl ohrakasta

3 rkl vettä

Laita mansikkasose kattilaan ja kiehauta se. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada soseen joukkoon. Keitä sosetta keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Aseta keskimmäinen pohjalevy eli tumma kääretorttupohja banaanikerroksen päälle ja kostuta se. Levitä päälle vadelmamarmeladi. Vaahdota kerma, mausta se vaniljakreemijauheella ja levitä marmeladin päälle. Lusikoi vaahdon päälle jäähtynyt ja vähän jähmettynyt mansikkasose. Aseta päällimmäinen eli vaalea kääretorttulevy päälle ja kostuta sitäkin vähän vaniljamaidolla. Sivele tallapalan alle vähän vadelmamarmeladia ja aseta se kitaran päälle alaosaan. Laita kakku jääkaappiin kuorrutusten teon ajaksi.

Suklaakreemi

263 g tummaa suklaata

338 g suolatonta voita, huoneenlämpöisenä

1 1/2 rkl kevytmaitoa, huoneenlämpöisenä

1/2 vaniljatanko

375 g siivilöityä tomusokeria

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa hellalla. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä tomusokeri tasaiseksi vaahdoksi. Minulla meni siihen sähkövatkaimella noin viisi minuuttia. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa uudelleen, kunnes seos on paksua ja kermaista. Jos seos näyttää liian löysältä kuorruttamiseen, jatka vatkaamista, jolloin seos paksuuntuu ja koostumus kiinteytyy.

Kinuskikreemi

Ohje löytyy täältä.

Levitä suklaakreemiä kakun päälle ja reunoille ohuehko kerros ja tasoita pinta palettiveitsellä tai lastalla. "Piirrä" veitsen avulla kaksi erikokoista ympyrää sisätysten kaikukoppaa varten. Käytin malleina kahta erikokoista juomalasia. Ota tässä vaiheessa pois tarjoilualustaa suojanneet leivinpaperisuikaleet.

Laita seuraavaksi osa kinuski- ja suklaakreemistä  omiin pursotuspusseihinsa. Käytä pienehköä tähtityllaa. Lisää kreemiä pusseihin sitä mukaa kun ne hupenevat. Pursota ensin kinuskikreemiä tallaan, kaikukoppaympyröiden väliosaan sekä kakun ala- ja yläreunaan. Pursota sitten suklaakreemillä kakun reunat ja pääliosa. Pursota lopuksi kinuskikreemillä kitaraan kieliä. Käytin tähän pientä pyöreää tyllaa.

Koristeet

tummaa suklaata

valkosuklaata

Piirrä mallikirjoitus- ja numero leivinpaperille nurinpäin ja käännä paperi. Sulata suklaat omissa kulhoissaan mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kaada suklaat pieniin Minigrip-pusseihin. Leikkaa kulmiin pieni reikä. Pursota suklaista nimi ja numero mallien avulla leivinpaperilaloille. Pursotin ensin toisella suklaalla muutaman kerroksen, että siitä tulisi kestävä. Annoin sen jähmettyä hetken jääkaapissa ja pursotin sitten toisella suklaalla päälle korostuksen. Aseta suklaakoristeet kakun päälle haluamaasi kohtaan.

Vaniljakiisseli..

  

..ja sen päälle tulleet banaanisiivut.

Mieheni ottama salakuva, kun olin työn touhussa:) Seuraavana vuorossa suklaakreemipursotukset.

Suklaakoristeet.


Sain mahdutettua tähän kitaraan vain kolme kieltä :) Ei kait se niin vaarallista ole!