IMG_5940-normal.jpg

Tein näitä mokkapaloja sekä tyttäreni 7 v. kaverisynttäreille että sukulaissynttäreille. Halusin tehdä pienehköjä, vähän erilaisia paloja kuin normaalisti. Painoin palat sydänmuotilla ja pyöreällä, lainereunaisella muotilla. Laitoin koristeeksi vielä perhoset. Nyt halusin korvata pohjan sokerin intiaanisokerilla ja jauhot spelttijauhoille. Näin sain lisää hyvää makua näihin herkkuihin :) Jos pohjaan laittaa tavallista sokeria, tulee sitä laittaa vain 3 dl ja tällöin jauhoja tulee laittaa vain 4 1/2 dl. Myös vehnäjauhot käyvät.

Mokkapalat ja perhoset

4 kananmunaa

4 dl intiaanisokeria

1 1/2 dl maitoa

150 g voita

5 dl puolikarkeita spelttijauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-intiaanisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa rasvaa.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

Kuorrute

150 g voita

400 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

4 rkl kahvia

Pinnalle

eri värisiä sokerihelmiä

massasta tehtyjä perhosia, ohje löytyy täältä

Sulata voi ja sekoita siihen loput ainekset. Jos kuorrute vaikuttaa kovin vluvaiselta, sekoittele sitä hetki kattilassaan. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti pintaan sokerihelmiä. Anna levyn jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten paloiksi. Minä painoin tällä kertaa palat sydämenmuotoisella ja pyöreällä, lainereunaisella muotilla. Aseta palojen päälle perhoset vasta vähän ennen tarjoilua.

IMG_5909-normal.jpg

IMG_5952-normal.jpg

IMG_5947-normal.jpg

Mokkapalat%20perhosilla-normal.jpg

IMG_5945-normal.jpg