Tässä toisenlainen versio jauhelihakeitosta. Tämä on taas tällainen oma sävellys. Linssit sopivat moneen ruokaan!

Jauheliha-linssikeitto

500 g paistijauhelihaa (400 g riittäisi myös)

2 rkl rypsiöljyä

1 tl (ruusu)suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 tl jauhettua valkopippuria

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1/4 tl Barbeque yrttimix+valkosipuli-seosta

2 pss (à 250 g) juuressuikaleita (pakaste)

1 dl pilkottua ja aiemmin ryöpättyä ja pakastettua mangoldiaa

2 dl punaisia linssejä

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

500 g tomaattimurskaa (400 g riittäisi myös)

170 g pippurista tuorejuustoa

Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa. Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää juuressuikaleet, mangoldia, linssit, vesi, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä noin 15 minuuttia. Lisää tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.