Tein kerran aiemmin tuttuni Halloween/tuparijuhliin tällaisen "homeisen" jauhelihapiirakan. Halusin tehdä sen myös normaalina versiona ja tällä kertaa ihan omiin tarpeisiin. Resepti on Kinuskikissalta täältä.
Jauhelihapiirakka
Pohja
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle (käytin n. 26 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.
Täyte
1 paprika (laitoin nyt keltaisen)
1 pieni sipuli
300 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi (jätin nyt pois)
2 tl sinappia (esim. Dijon)
1/2 tl mustapippuria
1 tl aromisuolaa
1 tl pizzamaustetta
Pese paprika ja leikkaa se suikaleiksi/pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista jauheliha lähes kypsäksi ja lisää joukkoon paprikasuikaleet/palat ja sipulisilppu. Kypsennä sen aikaa, kun lisäät mausteet eli murskatun valkosipulinkynnen, sinapin, mustapippurin, aromisuolan ja pizzamausteen. Levitä seos taikinapohjan päälle.
Päälle
200 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta
Sekoita kulhossa tuorejuusto, maito, muna ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Kypsennä 200-asteisessa uunissanoin 30 minuuttia.
Laitoin vielä koristeeksi/lisukkeeksi kirsikkatomaatteja.
Kommentit