Tämän kakun tein toissavuonna omaksi synttärikakukseni. Ohjeen löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteestä 5/07. Halvaa en ollut aiemmin käyttänytkään leivonnassa. Halva on kyllä hyvää! Tässä ohje miten itse tein.

Toffeinen suklaa-halvakakku

125 g pehmeää margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ohrakasta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

2 dl omenahilloa

1 dl kevytkermaa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan (minä käytin 24 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa). Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan.

Täyte

1 dl vispikermaa

100 g halvaa (laitoin kaakaon makuista)

100 g vaniljarahkaa

Sekoita vispikerma vaahdoksi. Sekoita se vaniljarahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita se rahkavaahdon joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla.

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata

100 g toffee-maitosuklaata (esim. Dumle)

1/2 dl kevytkermaa

Paloittele suklaat vesihauteeseen ja kaada joukkoon kevytkerma. Sekoittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaat ovat sulaneet ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hieman. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.

Koristele kakku haluamallasi tavalla esim. sokerikuorrutteella. Minä laitoin lisäksi suklaaperhosia ja suklaakoristerakeita.