Selailin erästä hauskaa keittokirjaa, jonka minä, siskoni ja veljeni olemme saaneet pienenä isämme siskolta Amerikasta. Kyseessä on Virginia H. Ellisonin The Pooh Cook Book. SIinä on otteita A.A Milnen kirjoista Nalle Puh ja Nalle Puhin talo. Reseptit on juuri sopivia Nalle Puhille ja hänen ystävilleen :) Olen joskus tehnyt kirjan reseptillä mustikkamuffinsseja. Nyt löysin tämän herkullisen fudgereseptin.
Laitan mitat nyt vain suomalaisilla mitoilla. Pähkinöiksi käyvät melkeinpä mitkä vain pähkinät. Minä laitoin nyt cashewpähkinöitä. Tämä on tosi helppo fudgeresepti!
"And the only reason for making honey is so as I can eat it." Winnie-the-PoohHunaja-suklaafudge
500 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
1/4 tl (ruusu)suolaa
1 1/2 tl hunajaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1,2 dl rouhittua pähkinää
Pinnalle halutessasi
pähkinärouhetta
Vuoraa leivinpaperilla noin 21 × 21 cm kokoinen neliönmallinen vuoka (tai tilavuudeltaan samankokoiseen leipävuokaan). Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasulaan suola, hunaja ja kondensoitu maito. Sekoita seos pehmeäksi ja tasaiseksi. Lisää pähkinärouhe.
Kaada fudgeseos heti vuokaan ja tasoita pinta. Jos haluat, ripottele pinnalle vähän pähkinärouhetta. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. Leikkaa levy noin 2 × 2 cm paloiksi. Säilytä jääkaapissa.
Huomaa, että tätä keittokirjaa on enemmänkin selailtu :) On se kyllä jo aika vanhakin.
Fudgeja ilman pähkinärouhekoristelua.
Fudgeja pähkinärouhekoristelulla.
Isn,t it funny How a bear likes honey? Buzz! Buzz! Buzz! I wonder why he does?Winnie-the-Pooh
Kommentit