Hedelmäsalaatti sopii hyvin kevääseen, koska se on keväisen raikasta! Sen voi koota hedelmistä, joista tykkää. Nyt tein vähän eksoottisemman version. Hedelmäsalaatti on hyvää sellaisenaan, mutta sen voi myös maustaa sitruunaisen makealla liemellä. Jos salaatissa on paljon sokeriliemessä olleita säilykehedelmiä, voi liemi olla turha. Maustetut kermat ja rahkat sopisivat hyvin lisukkeeksi. Meloneista saisi kivoja paloja palloraudalla.
Hedelmäsalaatti
säilykepersikoita (230 g ilman lientä)
säilykepapaijaa (vajaa purkki)
2 banaania
tummia viinirypäleitä (1/2 rasiaa)
cantaloupemelonia (puolikas)
Liemi
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Pilko hedelmät vatiin. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Anna liemen jäähtyä ja mausta se sitten sitruunamehulla. Kaada liemi hedelmien päälle ja anna salaatin maustua jääkaapissa 1/2 h.
Kommentit