Koitan vähitellen saada blogiini loput leivonnaiset, jotka tein veljeni heinäkuisiin häihin. Veljeni toivoi häihin tarjottaviksi mango- ja sitruunatäytteisiä lusikkaleipiä. Tein nyt aika tiiviitä lusikkaleipiä. En ollut niitä aiemmin tehnyt ja halusin helpon reseptin. Löysin sopivan reseptin Kinuskikissalta täältä.

Tässä linkki häihin tekemiini leivonnaisiin ja konvehteihin.

Oli näissä aikamoinen väkertäminen. Tein näitä yhteensä 168 kpl (eli 336 puolikasta). Vähempikin määrä olisi riittänyt, mutta olen välillä huono arvioimaan määriä. No, ei siinä vielä kaikki. Tein ensin yhden satsin, jossa käytin muottina kummilusikkaa. Niistä tuli kuitenkin minusta vähän liian suuria. Ne ovat vieläkin pakkasessa odottamassa parempaa hetkeään. Tein uuden taikinan ja käytin lusikkana tavallista pikkulusikkaa.

Kirjailin lusikkaleipiin hääparin alkukirjaimet eli jokaiseen keksiin tuli kummankin kirjaimet.Täytteet tein hääparin toivomusten mukaan. Tai toisiin olisi ollut toiveena guavahillo, mutta en löytänyt sitä mistään. Mangohillo korvasi sen.

Tein itse taikinan monikertaisena (kolmin- tai nelinkertaisena). Tässä ohje yksinkertaisena.

Lusikkaleivät

125 g voita

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Väliin

lemon curd-tahnaa, ohje löytyy täältä

mangohilloa (Jam it!)

Koristelu

1 munanvalkuainen

tomusokeria sen verran, että kuorrute oli tarpeeksi jähmeää

muutama tippa sitruunamehua

värjäämiseen kaakaojauhetta

Sulata rasva kattilassa ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on jäähtynyt. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita voi-sokerivaahtoon.

Painele taikinaa tiiviisti lusikkaan ja työnnä se siitä sormella leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia. Pikkuleipien ei tarvitse saada juuri ollenkaan väriä. Anna jäähtyä.

Levitä lusikkaleivänpuolikkaan tasaiselle pinnalle haluamaasi hilloa ja paina toinen puolikas vastakappaleeksi. Lusikkaleivät voi koristella esimerkiksi sokerikuorrutteella, sulatetulla suklaalla tai niiden päälle voi sihdata tomusokeria. Minä koristelin sokerikuorrutteella. Värjäsin kuorrutteen kaakaojauheella. Sitruunatäytteisten lusikkaleipien kuorrutteeseen laitoin kaakaojauhetta vähemmän, jotta sain väristä vaaleamman.

Lusikkaleipien puolikkaita kirjaimineen.

Lemon curd-täytteisiä lusikkaleipiä tarjolla