Tein näitä tänään. Resepti on Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta-kirjasta. En ihmettele yhtään, että näiden nimi on kirjassa Huippuhyvät kolavinokkaat. Koska nämä ovat huippuhyviä!!! Ja nopeita tehdäkin vielä. Maku toi mieleeni lapsena noin sata kertaa siskoni kanssa tekemäni nekkumaiset kauraneliöt. Pitäisiköhän niitäkin tehdä joskus piiiitkästä aikaa :)

Minä jätin inkiväärin ohjeesta pois mieheni allergian takia. Minun vinokkaisista hävisi paistamisen aikana haarukanjäljet lähes kokonaan. Lisäksi taisin painaa taikinatankoja hieman liikaa, koska taikina levisi muutenkin uunissa ja nyt levyistä tuli aika leveät.. Niistä tuli sen verran leveät, että leikkasin ne pituussuunnassa kahtia. Sain siis tuplamäärän (noin 50) kolavinokkaita ohjeessa mainittuun määrään nähden.

Nekkumaiset kolavinokkaat

(25 pikkuleipää)

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

2 rkl vaaleaa siirappia

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl jauhettua inkivääriä

Vaahdota voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja inkivääri ja kääntele seos vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa palat tangoiksi leivinpaperoidulle pellille. Paina tankoja hiukan litteämmiksi (taikina leviää vielä uunissa). Paina tankoihin vinottain haarukalla jäljet.

Kypsennä tangot 175-asteisen uunin keskiosassa kullanruskeiksi, 12-15 minuuttia.Jäähdytä tankoja hiukan ja leikkaa ne vinoneliöiksi. Jäähdytä kolavinokkaat pellillä.

Kolavinokkaita vaikka retkelle evääksi :)