Nämä pullat tein viime vuonna kesällä tyttäreni avustamana. Minä mittasin ainekset ja tyttö kaatoi ne innosta puhkuen kulhoon ja sekoitti taikinaa. Hän myös pyöräytti omat somat pullansa! Ohje on jauhopaketin kyljestä. Lisäsin vaan vaniljasilmät.

Vaniljasilmäpullat

(noin 30 kpl)

Vaniljakreemi

1 dl (n. 50 g) vaniljakreemijauhetta

3 dl vettä

(pari tippaa vanilja-aromia)

Vatkaa vaniljakreemijauhe veden sekaan. Lisää vanilja-aromia. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan ja anna tekeytyä hetken aikaa, jotta seos jähmettyy sopivaksi.

Pullataikina

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl (ruusu)suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

13-15 dl vehnäjauhoja

n. 150 g voita tai margariinia

Voiteluun

1 kananmuna kevyesti vatkattuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Vatkaa aluksi taikinaa, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan ja jatka sitten sekoittamista käsin. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina liinalla peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

Kaada taikina ohuesti jauhotulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa taikina osiin ja pyörittele niistä pullia. Kohota pullia leivinpaperoidulla uunipellillä kaksinkertaisiksi, noin 20 minuuttia.

Paina sormella kolo pulliin. Voitele pullat kananmunalla (koloja ei tarvitse voidella). Lusikoi koloihin vaniljakreemiä.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.

Tyttäreni tekemät pullat! Toisessa on silmät ja suu, toisessa napa :)

Tein samoihin aikoihin myös pullapitkon. Letitys oli vähän hakusessa, mutta jonkunlainen lettipötkö siitä tuli.. Tein taikinan samalla ohjeella, mutta paistoin sen 200-asteisessa uunissa alatasolla 20-25 minuuttia.

Tyttäreni on viime aikoina enemmänkin innostunut keittiöhommista. Tiskaaminenkin on vielä noin pienestä tytöstä hauskaa!

Pikku apulainen kuivaamassa astioita mummulassa.