Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin lokakuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena oli Suklaakuorrutteinen kakku. Minulle oli todellakin haasteellisin tuo kuorrutus, koska tein sellaisen nyt ensimmäistä kertaa. Tein ensin koekakun lähinnä kuorrutusta harjoitellakseni. Ihan hyvä niin, koska huomasin, kuinka tarkkaa on ajoitus suklaakuorrutteen kaatamisessa kakun päälle. Jos sen kaataa liian aikaisin, valuu kuorrutusta paljon hukkaan. Jos taas kuorrutus on liian jähmeää, ei pinnasta saa tasaista. Ensimmäisen kakun kohdalla annoin kuorrutteen jähmettyä vähän liian kauan, mutta onneksi toisella kerralla onnistui!

Kokeilin ensimmäistä kertaa kunnolla myös suklaalla spritsaamista kakun päälle. Kyllä jännitti! Täytteet mietin niin, että nougat sopii minusta kivasti suklaakakkuun ja mango taas toimii raikastajana. Sopivat minusta hyvin tähän kakkuun.

Haasteen voitti Kermaruusu upealla kakullaan. Täällä näkyvät kaikki haasteeseen osallistuneet kakut ja sivun lopussa ovat pisteet ja kommentit.

Niin, tämä kakku oli samalla hieman aikainen synttärikakkuni. Synttärini kun olivat myös lokakuussa :)

Suklainen mango-nougatkakku

Suklaakakkupohja, ohje löytyy täältä.

Mangotäyte

½ dl mangohilloa (Jam it!)

+

1 ½ dl vispikermaa

1 ½ dl maitorahkaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

¾ dl mangohilloa

135 g (vajaa 2 dl) säilykemangoa pilkottuna

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle kakun kokoinen pyöreä, tukeva muovilevy. Aseta kakkupohjan pohjaosa sen päälle. Levitä päälle ½ dl mangohilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen maitorahka, vaniljakreemijauhe ja mangohillo. Levitä täyte hillon päälle. Pilko mangoviipaleet pieniksi paloiksi ja levitä ne täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Nougattäyte

1 ½ dl vispikermaa

1 ½ dl maitorahkaa

1 rkl vaniljakreemijauhetta

1 rkl tomusokeria

2 kpl (yht. 100 g) Dubbel Nougat-patukkaa

½ dl Wiener nougat crushia

Sulata toinen Dubbel Nougat-patukka mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Paloittele toinen patukka pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen maitorahka, vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon myös pilkottua ja sulatettu nougat.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja levitä sen päälle nougattäyte. Ripottele täytteen päälle Wiener nougat crushia. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy paikoilleen. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja anna sen jähmettyä/maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota sitten kelmu ja vuoan reuna kakun ympäriltä.

Marmeladikuorrutus

230 g omenamarmeladia (tai muuta sileää marmeladia)

Laita marmeladi kattilaan ja keitä sitä parisen minuuttia. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle (sitä saattaa jäädä vähän yli). Näin suklaakuorrute leviää kakun päälle tasaisesti.

Suklaakuorrutus

200 g tummaa suklaata

1 ½ dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kuumenna kerma, mutta älä kiehauta sitä. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoittele seosta hetken aikaa, kunnes se jähmettyy hiukan (ei ole ihan juoksevaa).
Laita pöydälle leivinpaperipala ja sen päälle paistoritilä. Nosta kakku pohjalevyineen lastan avulla ritilän päälle. Kaada kuorrute kakun päälle. Levitä palettiveitsen tai lastan avulla kuorrutetta kakun reunoille aina alareunoille asti. Tasoita pintaa tarvittaessa, ellei kuorrute siliä itsestään. Anna kakun olla jääkaapissa noin kaksi tuntia, tai kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Koristelu

noin 50 g valkosuklaata

vaaleanpunaista tomuväriä

Sulata valkosuklaa. Jaa se kahteen osaan ja värjää puolet vaaleanpunaiseksi. Lusikoi kummatkin puolikkaat Minigrip-pusseihin (tai pursotinpusseihin). Spritsaa värjäämättömällä valkosuklaalla kakun pintaan koukerokuvioita. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Tee vaaleanpunaisella valkosuklaalla ihan pieniä ja vähän suurempia kukkasia. Anna niiden jähmettyä. Tipauta isompiin kukkiin pienet keskustat värjäämättömästä valkosuklaasta. Asettele pienet kukat sekä yksi isompi kukka kakun päälle. Asettele loput isommat kukat kakun reunoille.

Itse en kostuttanut tätä kakkua ollenkaan, koska kakkupohja on itsessään niin mehevä ja täytteet kostuttavat sitä myös. Halutessaan kakkua voi kuitenkin hieman kostuttaa vaniljamaidolla tai säilykemangon liemellä.

Mangotäyte

      

Nougattäyte.

                

Aprikoosikuorrutus.

Valkosuklaakoukeroita, joita oli hankala tehdä, koska käsi tärisi jännityksestä :D (että onnistunko)

Suklaakukka.

Pala kakkua.

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa

- Todella kaunis, tasainen kuorrutus. Koristelu ehkä tavanomainen, mutta soma. Mango maistuu aina ihanalta suklaan kera.

- Varmasti ihana suklaakakkupohja. Kaunis koristelu, mutta tomuvärejä ei muistaakseni saanut käyttää? Täydellinen kuorrute.

- Kaunis ja siisti. Ainakin minulle täysin uusi combo; mango ja nougat. Voisin kuvitella olevan herkullista.

- Kaunis kiilto, ohje vaikuttaa hyvältä

- Kauniit koristeet, mutta eikö värien käyttö ollut sääntöjen vastaista? Mietin kakun täytettä, että olisiko hillon voinut pitää ihan hillona ja muista komponenteista tehdä sille kaverin? Eli siis olisi jätetty käyttämättä hilloa kahteen kertaan? Ihanat täytteet joka tapauksessa! :)

- Kakkupala kertoo kaiken osallistujan taidoista!

- Kakkupohjan teossa on melko paljon vaiheita, kuinkahan kävisi koostumukselle jos laittaisi munat erottelematta?

- Outo makuyhdistelmä. Söpö koristus.

- Nyt alkaa olla jo semmoinen resepti että kuola valuu ja makunystyröitä kutkuttaa armottomasti! Maistipala tänne ja heti! :D

- Värejähän ei saanut käyttää? Tämä tieto tosin taisi olla vain haastehöpinät-ketjussa. Muuten kyllä kaunis kakku. Täytteessä tapahtumia ehkä omaan makuuni liikaa.