IMG_3149-normal.jpg

Tein tällaisen kakun eräälle tytölle, joka valmistui talonrakentajaksi. Kakku esittää rakenteilla olevaa taloa, jossa on kova työntohina päällä :) Tein kakusta ison suorakaiteen muotoisen kakun, koska syöjiä oli sen verran paljon. Huomasin kakkutarpeita ostaessani, että Valiolta oli ilmestynyt uusi maku, vanilja. Olen sitä pitkään jo kaipaillut Viola-tuorejuustojen joukkoon. Käytin vaniljatuorejuustoa tämän kakun täytteissä ja se sopi mielestäni hyvin makuihin. Jätin vaan vaniljasokerin pois. Oli ilo tehdä tätä kakkua!

Kakun työvälinekoristeista lisää täällä.

Kakku talonrakentajalle

Pohja

(tee tämä pohja × 3)

4 kananmunaa

2 dl intiaanisokeria

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-intiaanisokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-6 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle intiaanisokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi.

Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Suklaatäyte

1 dl boysenmarjahilloa

200 g tummaa suklaata

4 1/2 dl vispikermaa

3/4 dl kaakaotomusokeria

200 g vaniljatuorejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla. Vatkaa hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto (ei ihan jääkaappikylmänä, jotta suklaa ei kovetu liian nopeasti). Lisää sulatettu suklaa.

Aseta yksi kakkulevy tarjoilualustalle. Jos omistat säädettävän, suorakaiteen muotoisen reunavuoan, aseta se kakun ympärille. Laita sen ja kakkulevyn väliin reunakalvoa tai vaikka pehmeätä muovitaskua sopivaksi suikaloituna, jotta täytevälit tulevat tasaisiksi.Kostuta pohja intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarja-vadelmatäytteen teon ajaksi.

Boysenmarja-vadelmatäyte

1 dl boysenmarjahilloa

3 1/2 dl vispikermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

300 g boysenmarjahilloa

6 liivatelehteä

1 1/2 rkl vettä

150 g kotimaisia pakastevadelmia

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa loppuvaiheessa hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto. Sekoita joukkoon boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte on kovin löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy suklaatäytteen päälle ja kostuta se. Sivele pintaan boysenmarjahillo. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Tummasuklaakreemi

175 g tummaa suklaata 

225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

 1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä

1/2 vaniljatankoa

250 g kaakaotomusokeria

Siivilöi kaakaotomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, raaputetut vaniljatangon siemenet sekä kaakaotomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista. Mitä enemmän vatkaat, sitä paksumpaa ja kiinteämpää kreemistä tulee.

Levitä suklaakreemi ohuehkoksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta. Vedä haarukalla kuviota kakun pintaan.

Reunalaudoitus

750 g marsipaania

tummaa kaakaojauhetta

8 kpl naulan kantaosia

sokerikuorrutetta

Värjää marsipaanipötköt tummalla kaakaojauheella sen verran, että massa on vaaleanrusehtavaa. Jaa massa kahteen vähän pienempään ja kahteen vähän isompaan osaan. Ota yksi pala kerrallaan käsiteltäväksi. Kääri loput palat siksi aikaa tuorekelmuun tai laita muovipussiin, jotta ne eivät kuivu.

Ota ensin yksi isommista massapaloista. Mittaa kakun pitkän sivun pituus ja korkeus. Muotoile massapalasta pitkulainen pötkö. Kauli siitä pitkulainen, noin 2 mm paksuinen levy kevyesti tomusokeroidulla silikonialustalla. Leikkaa levyn yläreuna tasaiseksi. Mittaa sitten levystä kakun sivun kokoinen pala ja lisää sivu- ja pystymittaan noin kaksi cm ylimääräistä. Painele levyyn puukuviota muotin avulla. Nosta suikale kakun pitkälle reunalle. Aseta suora yläreuna tasaisesti kakun yläreunan kohtaan ja painele loppuosa kakun reunaan kiinni. Leikkaa sivuilta vaikka saksilla ylimääräiset suikaleet pois. Leikkaa sitten veitsellä (käytin muovista veistä) kakun alareunasta ylimääräinen pois ja tasoita reuna. Tee samoin toiselle pitkälle sivulle.

Tee lyhyemmät sivut pienemmistä massapaloista samalla tavalla. Mittaa oikea pituus ja korkeus. Leikkaa lopuksi ylijääneistä paloista kakun kulmaosiin "laudanpätkät". Kiinnitä ne nauloilla eli kiinnitä naulan kantaosat sokerikuorrutteen avulla lautojen ylä- ja alakohtiin.

Koristelu

Työvälineitä talonrakentajalle, ohjeet niihin löytyvät täältä.

sokerikuorrutusta (tuubista)

Aseta koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle. Jos haluat nauloja tai lautoja vähän päällekkäin, kiinnitä ne toisiinsa sokerikuorrutteella.

Täytetty kakku valmiina loppusilaukseen.

IMG_3116-normal.jpg

Haarukalla tehty kuviointi.

IMG_3117-normal.jpg

IMG_3152-normal.jpg

Valmis kakku.

IMG_3126-normal.jpg

Naulattu kulmalauta.

IMG_3131-normal.jpg

Lautavuorattu "talon seinä".

IMG_3158-normal.jpg

Mittasuhteet nyt ovat mitä ovat (jättinauloja :D), mutta sehän on vain sivuseikka :)

IMG_3127-normal.jpg

Raksa-alue :)

IMG_3156-normal.jpg

Lattialankkujen naulaamista.

IMG_3141-normal.jpg

IMG_3140-normal.jpg

Taikasaha, joka ei aiheuta yhtään sahanpurua sahatessaan ;)

IMG_3142-normal.jpg

Ruuvimeisseli piti lopulta laittaa kakun päälle toisen ruuvimeisselin viereen, koska se ei oikein pysynyt lämpimässä ilmassa pystyssä tuolla. Tässä se on vielä pakissaan.

IMG_3137-normal.jpg

Onnea valmistuneelle!