IMG_4492-normal.jpg

Löysin oivan muotoiltavan riisimuromassaohjeen. Siitä voi muotoilla melkeinpä mitä vaan. Tai lähinnä sellaisia selkeitä muotoja eli pikkutarkkoja näpräyskoristeita voi olla hankala tehdä :) Massan voi tehdä etukäteen valmiiksi jääkaappiin ja sitten sitä voi vuolla ja veistellä miten haluaa. Tuoreeltaan massa kannattaa jo muotoilla suunnilleen haluttuun muotoon.

Tämä ohje on peräisin Debbie Brown:in kirjasta Baby Cakes. Löysin ohjeen täältä.  Olin tekemässä pojalleni synttärikakkua ja löysin tämän idean etsiessäni renkaidenteko-ohjetta. Renkaiden ohje löytyy täältä. Kakusta lisää täällä.

Muotoiltava riisimuromassa

50 g voita

200 g marshmallow-vaahtokarkkia (käy minkäkokoiset vaan ja valkoisena)

160 g riisimuroja

Sulata voi matalla lämmöllä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja anna sulaa joukkoon välillä sekoittaen. Sekoita vielä hetki ja poista kattila hellalta. Sekoita joukkoon riisimurot ja anna massan jäähtyä hetki. Muotoile massasta mitä haluat painelemalla massaa samalla tiiviiksi. Massa on aika tahmeaa ja kädet voi halutessaan öljytä muotoiltaessa (itse en öljynnyt).

Jos haluat pinnan sileäksi, anna muotoillun massan olla vähän aikaa jääkaapissa. Sen jälkeen massaa voi veistellä ja silotella vaikka veitsellä. Koristeen voi päällystää jollain massalla kuten sokerimassalla, marsipaanilla tai muotoiltavalla suklaalla. Itse sivelin ensin hieman vettä koristeiden (tai omalla kohdallani renkaiden) pintaan, jotta massa tarttuisi paremmin.

Juuri valmistunut, vielä vähän kuuma massa.

IMG_4481-normal.jpg

Massasta muotoillut autonrenkaat (viimeistelyä odottaen). Tein yhdestä massasta kaksi rengasta (renkaat olivat aika isoja) eli tein kaksinkertaisesta määrästä sain neljä rengasta.

IMG_4477-normal.jpg