IMG_5250-normal.jpg

Veikkaanpa, että tulevaisuudessa meidän perheessä syödään enemmänkin itsetehtyä jäätelöä :) Sain pienen yhteistyön kautta AlphaGeek -verkkokaupasta jäätelökoneen (superkiitos!). Ulkonäöllisesti olisin tykännyt eniten OBH Nordica -jätskikoneesta, mutta sen kulhot ovat aika pienet. Valitsin Waves -jäätelökoneen, koska se oli sekä kivan näköinen että siinä oli tarpeeksi iso kulho. Kerralla saa tehtyä 1 l jäätelöä eli siitä riittää hyvin vähäksi aikaa meidän perheelle ja mahdollisille vieraille :) Siinä voi valmistaa jäätelöä, sorbettia ja jogurttia. Minulla ei ole aiempaa kokemusta jäätelökoneesta, joten ensin meni tovi tutustuessa käyttöohjeisiin ja mukana tulleisiin resepteihin. Ilman konetta olen kyllä tehnyt aiemminkin jäätelöä.

Kysyin lapsilta, että minkä makuista jäätelöä tekisin ensimmäisellä kerralla. He halusivat vaniljajäätelöä ja sekaan jotain suklaata. Laitoin samoja valkosuklaahippuja kuin näihin pikkuleipiin. Halusin laittaa intiaanisokeria ja se toi jäätelölle kivan vaaleanruskean värin ja ihanan toffeemaisen maun. Jos käyttää tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa vähän vähemmän eli 1 3/4 dl.

Tein melkein heti perään koneella suklaajäätelöä. Täältä löytyy sen resepti! :) Sekä tämän jäätelön että suklaajäätelön reseptit ovat peräisin jätskikoneen ohjevihosta. Vaihdoin vaan sokerin intiaanisokeriin ja vaniljauutteen vaniljatankoon. Oli kyllä näppärä vehje ja jäätelönteko sujuu vähällä vaivalla!

Huom! Jos et omista jäätelökonetta, laita seos kannelliseen rasiaan pakastimeen ja sekoita sitä muutaman tunnin välein, kunnes se on kiinteää. Jätä se vielä muutamaksi tunniksi pakastimeen kovettumeen.

Toffeenmakuinen vaniljajäätelö valkosuklaahipuilla

(1 l valmista jäätelöä)

2 dl intiaanisokeria

1/8 tl ruususuolaa

4 1/2 dl täysmaitoa

2 kananmunaa

reilu 3 1/2 dl (1,7 dl) vispikermaa

1/2 vaniljatangon siemenet

2 dl minikokoisia valkosuklaahippuja (tai pieneksi pilkottua valkosuklaata)

Vatkaa kananmunat kulhossa vaahdoksi. Mittaa kattilaan intiaanisokeri, suola ja maito. Keitä niitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos on melkein kiehumispisteessä. Alenna lämpöä. Ota kuumaa seosta 1 1/4 dl ja kaada se vähitellen kananmunavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada kananmunaseos kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu hieman (noin 2-3 minuuttia). Sekoita joukkoon vispikerma ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Ota kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita kattila jääkaappiin viilenemään kahdeksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Ota jäätelökoneen jäädytyskulho pakkasesta, kiinnitä kansi ja laita kone käyntiin. Kaada kylmä jäätelöseos täyttöaukon kautta kulhoon. Kun kone on ollut käynnissä noin 35 minuuttia, kaada joukkoon valkosuklaahiput. Anna koneen käydä vielä 5 minuuttia ja sammuta laite. Irrota kansi ja kaada jäätelöseos sopivaan rasiaan. Jäätelöseos on tässä vaiheessa vielä aika vetelää. Laita rasiaan kansi ja anna olla pakastimessa noin vuorokauden ajan (tai vähemmän, jos haluat syödä pehmeämpää jäätelöä).

Vinkki! Jäätelön joukkoon voi halutessaan lisätä loppuvaiheessa suklaahippujen sijaan vaikka keksinpaloja, suklaakarkkeja, pöhkinöitä tai hedelmää soseutettuna.

Jäätelökoneeni :)

J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6kone-normal.jpg       IMG_5034-normal.jpg

Jäähdytyskulho ja kansi, jossa sekoittaja on jo kiinni.

IMG_5035-normal.jpg

IMG_5037-normal.jpg

Laitoin näitä minikokoisia valkosuklaahippuja jäätelön sekaan.

Valkosuklaat-normal.jpg

Valmis, korkattu jäätelö :)

IMG_5274-normal.jpg

Tarkalla silmällä voi erottaa pienet, mustat vaniljapisteet.

IMG_5247-normal.jpg

Pikkuruisia marenkikoristeita (Vispilänkaupasta).

IMG_5265-normal.jpg

IMG_5272-normal.jpg

Jäätelö maistui hyvin myös suklaakeksin kanssa ♥

IMG_5299-normal.jpg