Siitä vierähti jo neljä vuotta, kun suloinen, pikkuinen tyttäreni, Inka Viia Onneli syntyi. Inka tykkää leikkiä prinsessa- ja keijuleikkejä, mutta hän tykkää leikkiä myös autoilla romurallia :) Isona hänestä kuulemma tulee kuitenkin prinsessa!

Inka halusi ehdottomasti myös kakustaan prinsessaisen. Valitettavasti minulla ei nyt ollut oikein aikaa maalata hänen aluksi toivomiaan prinsessoja (tai edes yhtä). Onneksi Inka kuitenkin oli tosi iloinen ehdottamastani tiarasta. Inkan samanikäinen serkkutyttö tosin lausahti hauskasti kakun nähtyään:" Tosi hieno kakku, mutta siitä puuttuu Jasmine!" :D

Tiarasta löytyy lisää tietoa täältä. Halusin kakusta raikkaan makuisen ja mielestäni onnistuin siinä aika hyvin. Ainakin vieraat tykkäsivät, kun kakku ei ollut liian makea. Liivatteita ei tarvittu nyt ollenkaan. Valkosuklaiseen vadelma-valkosuklaatäytteesen olen ottanut vinkkiä tästä Kinuskikissan täytteestä. Vadelmat raikastivat kivasti täytettä! Hyväksi havaittua lakkatäytettä olen aiemmin tehnyt tähän kakkuun. Tein sen nyt noin 1,5-kertaisena. Tämä oli tosi hyvin säilyvää kakkua. Viimeinen pala syötiin täyttämispäivästä laskien viidentenä päivänä ja oli yhtä hyvää kuin tuoreena!

Tein ensimmäistä kertaa kerroskakun. Laitoin kakkujen väliin ohkaisen muovilevyn ihan jo sen takia, että ylemmästä kakusta pystyi leikkaamaan siististi paloja.

Vadelma-lakkatäytekakku

Sokerikakkupohja

(täällä tarkemmin sokerikakkupohjasta)

8 huoneenlämpöistä kananmunaa

240 g sokeria

240 g vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun pintaan tekee kuvion ja se jää siihen hetkeksi. Siivilöi jauhot varovasti käännellen vaahdon sekaan.

Voitele halkaisijaltaan 26 cm ja 20 cm irtopohjavuoat ja jauhota ne. Jaa taikina vuokiin. Vältä vuoan heiluttamista. Paista isompi kakkupohja 170-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Paista pienempi kakkupohja 165-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia. Vältä uuniluukun availuja paiston aikana, jotta kakkupohja saa rauhassa nousta, eikä se lässähdä. Kumoa valmiit kakkupohjat ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjien jäähtyä ja leikkaa ne sitten kolmeen osaan.

Kostutus

reilu 1 dl vaniljamaitoa (maitoa, jossa vaniljasokeria 1 tl)

Valkosuklainen vadelma-mascarponetäyte

3 dl vispikermaa

250 g Mascarpone-juustoa

1/2 dl tomusokeria

130 g valkosuklaata

200 g kotimaisia pakastevadelmia (tai tuoreita jos on tarjolla)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Siivilöi vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon tomusokeri. Sekoita vaahtoon mascarpone-juusto. Rouhi valkosuklaa ja sekoita se vaahtoon.

Leikkaa isompaan irtopohjavuokaan leivinpaperipala. Jätä siihen pieni kaistale, jonka avulla kakun voi myöhemmin siirtää tarjoilualustalle. Laita pienemmän kakkuvuoan pohjalle muovinen alusta, jonka voit vuokaa mallina käyttäen leikata ohkaisesta (mutta tukevasta) muovitabletista- tai kansiosta.

Aseta kakkupohjien pohjaosat irtopohjavuokiinsa. Kostuta pohjat pullasudin avulla vaniljamaidolla. Jaa täyte kumpaankin vuokaan ja tasoita niiden pinta. Painele täytteeseen pakastevadelmia. Laita vuoat jääkaappiin seuraavan täytteen teon ajaksi. 

Lakkatäyte

1 dl + 1/2 dl Meritalon siemenetöntä lakkahilloa

3 dl vispikermaa

1 1/2  rkl tomusokeria

1 1/2  rkl vaniljakreemijauhetta

250 g maitorahkaa

1 dl lakkahilloa

Aseta keskimmäiset kakkulevyt paikoilleen ja kostuta ne vaniljamaidolla. Levitä lakkahilloa isommalle kakkulevylle 1 dl ja pienemmälle kakkulevylle 1/2 dl. Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi. Siivilöi vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Kääntele sekaan maitorahka ja lakkahillo. Jaa täyte vuokiin lakkahillon päälle ja tasoita pinta.

Aseta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta se kevyesti. Vuoraa vuoat tuorekelmulla ja anna niiden maustua jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Siirrä isompi kakku tarjoilualustalle. Poista sen alta leivinpaperipala. Työnnä kakun kolmeen kohtaan paksut ja pitkät coctailtikut. Leikkaa tikut katki siten, että niistä jää näkyviin vain muutama milli. Aseta pienempi kakku muovialustoineen isomman kakun päälle. Coctailtikut kannattelevat näin ollen ylempää kakkua.  

Kuorrutus ja pursotukset

7 1/2 dl (3 prk ) Flora Vispiä

3 rkl vaniljakreemijauhetta

2 rkl tomusokeria

vaaleanpunaista pastaväriä

Vatkaa Flora Vispit napakaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa siivilöiden sekaan vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Siirrä alle puolet vaahdosta toiseen astiaan ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on koripunostylla ja laita se jääkaappiin jähmettymään. Värjää isompi osa vaahdosta hennomman vaaleanpunaiseksi.

Päällystä vaaleammalla vaahdolla kerroskakku ja tasoita pinta palettiveitsellä. Lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla ja anna jähmettyä jääkaapissa. Pursota kakkujen pystyreunat sekä niiden ala- ja yläreunat.

Koristeet

sokerimassaperhosia, isoja ja pieniä

sokerimassasydämiä, isoja ja pieniä

vaaleanpunaista koristeraetta

pikeeritiara

Asettele sokerimassakoristeet kakun päälle ja reunoille. Sirottele päälipursotusten viereen koristeraetta. Aseta kakun päälle tiara.

Valkosuklainen vadelma-mascarponetäyte.

 Tässä näkyy pilkahdus yhdestä vaaleansinisestäkin pikkuperhosesta.

Tiara perhosten ympäröimänä.

Kuvissa vaaleampi kerma näyttää värjäämättömältä. Oikeasti se oli hennon vaaleanpunaista :)

Kimalletta :)

Kahtena seuraavanakin päivänä oli tulossa synttärivieraita. Otin muovilevyn ja coctailtikut pois, vatkasin noin 1 dl Flora Vispiä ja levitin vaahdon kakun päälle. Laitoin pinnalle vielä ylijääneitä koristeita. Tiarakin piti laittaa, mutta se tippui edellispäivänä lattialle ja meni säpäleiksi.

Pikapäällystys seuraaville vieraille :)

Synttärisankari valmistautumassa puhallusurakkaan!

..vielä yksi kynttilä puhallettavana.

♥ ONNEA INKA VIIA ONNELI, RAKASTAN SUA MAAILMAN PALJON ♥