IMG_0840.jpg

Tein tällaista piirakkaa tyttären 8-vuotissynttäreille. Löysin hyvältä vaikuttavan ohjeen Pullahiiren blogista täältä. Myös Kermaruusu oli tehnyt tällaisen samantapaisen piirakan. Lopulta sovelsin molempien ohjeista oman piirakkani. Pohjan ohje on Kermaruusulta. Täyte on enimmäkseen Pullahiireltä.

Huom! Piirakasta saa helposti jauhelihaversion! Silloin täytteestä jätetään pois vesi, soijarouhe ja öljy. Tilalle otetaan 400 g jauhelihaa. Jauheliha ruskistetaan ja loppuvaiheessa lisätään paprika- ja sipulikuutiot. Tästä eteenpäin valmistus on samanlainen kuin soijaversiossa.

Texmex-soijapiirakka

Pohja

6 dl puolikarkeita spelttijauhoja (ei täysjyvä)

1 1/2 dl kaurahiutaleita

1 1/2 dl juustoraastetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

225 g voita

1 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita keskenään kuivat ainekset ja juustoraaste. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele/kauli taikina leivinpaperoidulle uunipellille pohjalle ja vähän reunoille (noin 1,5-2 cm). Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte

4 dl vettä

4 dl tummaa soijarouhetta

1 rkl öljyä

1 pienehkö paprika

1 sipuli

150 g tomaattipyrettä

2 tl intiaanisokeria

1 maustemitta mustapippuria

3/4 tl ruususuolaa

1 tl juustokuminaa

1 tl paprikamaustetta

200 g Valio TexMex-juustoraastetta

10 kpl miniluumutomaatteja

50 g nachoja

4 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

Kaada vesi soijarouheen päälle ja anna veden imeytyä/soijarouheen turvota. Pilko pesty paprika sekä sipuli pieneksi kuutioksi ja paista niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää sekaan soijarouhe, tomaattipyre ja mausteet. Levitä pohjan päälle puolet soijaseoksesta. Ripottele päälle halkaistut miniluumutomaatit ja puolet juustoraasteesta. Levitä päälle loppu soijaseos. Murenna päälle nachot ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat. Kaada neste täytteen päälle tasaisesti. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 45-50 minuuttia.

Ennen ruokakermalientä ja uuniinmenoa.

IMG_0807.jpg

Valmis piirakka.

IMG_0825.jpg

IMG_0831.jpg

IMG_0836.jpg