Tämän suklaakreemin ohjeen olen todennut jo pari kertaa hyväksi. Ohje on Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Olen tehnyt tätä kreemiä tähän nallekarhukakkuun kuorrutukseen ja päälipursotuksiin sekö myös tähän poikani kitarakakkuun.

Tällä ohjeella kreemiä riittää kuorruttamaan 15-20 normaalikokoista kuppikakkua, tai noin 60 minikuppikakkua tai yhden 24-26 cm halkaisijaltaan olevan kakun. Kumpaankin yllämainittuun kakkuun tein kreemin 1,5-kertaisena.
 
Tomusokerin voi hyvin korvata kaakaotomusokerilla, jos haluaa kaakaomaisemman maun.

 Suklaakreemi

175 g tummaa suklaata 

225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

 1 rkl kevytmaitoa huoneenlämpöisenä

 1 tl vanilja-aromia (laitoin 1/2 vaniljatankoa)

250 g tomusokeria

Siivilöi tomusokeri valmiiksi erilliseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä. Vatkaa voi, maito, vanilja-aromi/raaputetut vaniljatangon siemenet, sekä tomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa, kunnes seos on paksua ja kermaista. Mitä enemmän vatkaat, sitä paksumpaa ja kiinteämpää kreemistä tulee.