Silmiini osui Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteen 1/08 Pähkinäinen broileriwokki ja nuudelit-resepti. Minulla ei ollut puoliakaan aineksista, joten kehittelin olemassa olevista aineksista omanlaisen pähkinäisen broileriwokin. Ostan broilerinsuikaleet- ja fileet nykyään pääosin maustamattomina. Saa enemmän ehtaa tavaraa ja ne voi maustaa mieleisekseen.

Tällainen minun wokistani sitten tuli.

Pähkinäinen broileriwokki

450 g maustamattomia broilerin rintafileitä (maustamattomat suikaleetkin käy)

n. 1/2 tl suolaa (ruususuolaa)

maustepippuria (en mitannut)

broilerimaustetta (en mitannut)

n. 2 rkl oliiviöljyä

Jos käytät broilerinsuikaleita, mausta ne ja sivele oliiviöljyllä. Laita maustetut suikaleet pussiin tai kelmulla päällystettyyn astiaan ja anna maustua hetken aikaa. Jos annat maustua lähemmäs tunnin tai enemmän, laita broilerit jääkaappiin. Jos käytät broilerin rintafileitä, paloittele ne sopiviksi paloiksi, mausta ja sivele oliiviöljy ja toimi kuten suikaleidenkin kanssa.

Noin 130 g (raakana) pastaa (Lidlin Italia-viikolta suikalepastaa)

1 kasvisliemikuutio

Pieni loraus oliiviöljyä

400 g Megamix-pakastekasviksia (wokkivihanneksetkin käy hyvin)

Loraus rypsiöljyä

Kourallinen cashewpähkinöitä

2 rkl Sweet Chili-kastiketta

1/2 dl vettä

Pähkinäkastike

1 1/2 dl cashewpähkinöitä

1/4 dl soijakastiketta

2 tl vihreää Thai currytahnaa

3 rkl hunajaa

Laita pastalle vesi kiehumaan. Valmista sillä aikaa pähkinäkastike. Mittaa pähkinäkastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä ainekset joko ihan sileäksi tai vähän rouheiseksi tahnaksi. Minä jätin rouheiseksi.

Laita pastan keitinveteen kasvisliemikuutio ja keitä pastaa pussin ohjeiden mukainen aika. Valuta valmiista pastasta keitinvesi ja sekoita joukkoon oliiviöljy.

Paista broilerin ríntafilepalat pannussa ja siirrä ne syrjään. Lisää pannulle rypsiöljyä ja paista wokkivihanneksia ja cashewpähkinöitä muutaman minuutin ajan (älä anna pehmetä liikaa). Lisää pannulle broileripalat ja pähkinäkastike. Kääntele aineksia pannussa, kunnes ruoka kuumenee. Lisää vesi ja sweet chili-kastike ja kääntele vielä hetki. Sekoita joukkoon pasta.

Söimme wokin kanssa anoppini tekemiä herkullisia etikkapunajuuria.