IMG_9333-normal.jpg

Tämä herkku kelpasi meillä niin hyvin, että tytärkin pyysi sitä lisää (sitä ei tapahdu kovinkaan usein). Tytär sanoi jo pöytään tullessaan, että "Tuoksuupa hyvälle!" :) Ja kun lapset saivat vielä pinnalle parmesaaniraastetta, niin söivät melkeinpä hymyssä suin :) Sen pikku muutoksen tein ohjeeseen, että korvasin tomaattimurskan paseeratulla tomaatilla. Ihan sen takia, että tytär ei nykyään tykkää yhtään tomaattimurskasta ruoan seassa :)

Ohje on Emäntänä Olga-keittokirjasta. Tämä on helppo ja nopea valmistaa ja tuo soijarouheen kätevyyden hyvin esille. Olga kertoo kirjassaan, että hänen 80-vuotias mummonsa oli sanonut tätä kastiketta syödessään:" Voi että on hyvää lihaa!" Niinpä, ei helpolla tietäisi syövänsä soijaa lihan sijaan, jos ei tietäisi! Olga muistuttaa, että soijaa pitää vaan maustaa reilusti, koska sen maku on niin mieto.

Soijabolognese

(6 hengelle)

4 dl tummaa soijarouhetta

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

800 g tomaattimurskaa (laitoin paseerattua tomaattia)

1 kasvisliemikuutio

3 tl paprikajauhetta

2 tl kuivattua basilikaa

2 tl kuivattua oreganoa

2 tl intiaanisokeria

(ruusu)suolaa (laitoin 1/2 tl)

rouhittua mustapippuria

ripaus chiliä

(2 dl kuohukermaa)

Tarjoiluun

500 g pastaa (keitin täysjyväspagettia)

juustoraastetta (laitoin raastettua parmesaania)

oliiveja (jätin pois)

Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä sen verran, että rouhe peittyy. Anna rouheen turvota muutaman minuutin ajan. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia runsaassa öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe. Jos rouhe on vetistä, puristele siitä käsillä nestettä pois ennen pannulle laittamista. Paista soijaa hetki ja lisää sitten tomaattimurska, mausteet ja halutessasi kerma. Hauduta kannen alla vähintään 10 minuuttia. Tarjoile vastakeitetyn pastan, juustoraasteen sekä oliivien kera.

IMG_9329-normal.jpg

IMG_9332-normal.jpg